meghibásodás miatt

2019.07.16. 13:25

Akár kétórás késéssel is számolhatunk a balatoni vasútvonalakon

Műszaki hiba miatt jelentős késésekre kell számítani kedden a székesfehérvári és a balatoni vasútvonalakon – tudtuk meg a Mávinform közleményéből.

A fejlesztéssel a tervek szerint a fővárosból Balatonfüredig a menetidő 1 óra 40 perc alá csökkenhetne Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

A közlemény szerint Székesfehérvár és Szabadbattyán, valamint Kelenföld és Tárnok között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt a székesfehérvári vonalon az elővárosi vonatok esetében 30-40, esetenként 40-60, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon közlekedő távolsági járatok esetében pedig 60-120 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak az utasok.

A torlódások elkerülése érdekében egyes járatokat nem indítanak el, Székesfehérvárnál és Szabadbattyánnál összekapcsolnak vonatokat, illetve az utasokat átszállítják.

A szakemberek már dolgoznak a berendezések javításán, a normál menetrend várhatóan kedden késő délutánra állhat helyre – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!