jó tudni

2019.06.07. 09:17

Busz-, vonatközlekedés és nyitvatartások a pünkösdi hétvégén

Hasznos információk a hosszú hétvégére.

Hulladékszállítás, parkolás, piac, temetőgondnokság Veszprémben

A VKSZ Zrt. ügyfélszolgálatai (központi, parkolási, temetőgondnoksági) pünkösd hétfőn ZÁRVA tartanak.

Ezen a hétfői napon (2019. május 10. Pünkösd, hétfő) a hulladékgyűjtő udvarban és a hulladéklerakó telephelyen is szünetel a hulladékok fogadása.

A hulladékszállítás ezen a napon NEM marad el! Azokban a körzetekben, ahol az ürítési nap hétfőn esedékes, kérjük reggel 6.00 óráig tegyék ki a kukákat közterületre.

A közterületi parkolás díjmentes lesz, de a Bagolyvári Parkolóházban és a Szeglethy utcai mélygarázsban fizetni kell a parkolásért.

A Veszprémi Piac- és Vásárcsarnok szintén ZÁRVA tart pünkösdhétfőn.

A Temetőgondnokság által végzett ügyeleti halottszállítás a nap 24 órájában változatlanul elérhető: (20) 290 3355

Vonatközlekedés

Pünkösdkor változik a vonatok közlekedési rendje: június 9-én az ünnepnapi, 10-én a vasárnapi, 11-én kedden pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok. A Televonat június 10-én, hétfőn közlekedik. A MÁV-START azt javasolja utasainak, hogy a menetjegyeket és a helyjegyeket – lehetőség szerint már az ünnep előtt néhány nappal – elővételben váltsák meg – írja a máv oldala.

Buszközlekedés

Pünkösdkor változik a helyi és helyközi autóbuszok közlekedési rendje: június 8-án a szabadnapi, 9-én és 10-én pedig a munkaszüneti menetrend szerint közlekednek a buszok – tájékoztatta a Volánbusz Közlekedési Zrt. szerdán az MTI-t.

A közleményben a társaság azt javasolja utasainak, hogy a jegyeket elővételben, illetve a sorban állás elkerülése érdekében online vásárolják meg.

Tudatták, hogy a bevásárlóközpontok zárva tartása miatt a járatok nem fogják érinteni az áruházi megállóhelyeket pünkösdkor.

Mint írták, június 11-én, kedden már a munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

Balatoni komp menetrend

A balatoni komp Szántódról 6.40 perctől 21.20 percig jár, Tihanyból 7.00 órától 21.40 percig szállítja a járműveket, 40 percenként.

A Veszprém megyét érintő hétvégi útlezárásokról az alábbi linkeken tudhat meg többet:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!