bevált gyakorlat alapján, de némi változtatással

2019.02.28. 15:29

Figyelem! Változás lesz a tavaszi zöldhulladék-szállításban Veszprémben

A rendezett városkép megőrzése miatt változik a szállítás.

Közterületre már nem helyezhető zöldhulladék

Fotó: Molnár Sándor / Napló

A szállítás menetének nagy része az eddigi bevált gyakorlat szerint történik. Az idei évben március 16. lesz az első nap, amikor a zöldhulladék közterületre helyezhető. A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt oldalán felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a zöldeket csak hétvégén, szombati és vasárnapi napokon helyezzék ki. A gyűjtést és szállítást a közszolgáltató pedig folyamatosan biztosítja a hétköznapokon.

Fontos és az eddigiekhez képest változás, hogy a 4 hetes akció során az ingatlan használó csak egyszer helyezhet ki zöld hulladékot közterületre, segítve ezzel a rendezett városkép megtartását. A közszolgáltató mindig a kihelyezést követő hétköznapokon szállítja el a hulladékot.

A zöldhulladék kihelyezése csak és kizárólag az alábbi időpontokban lehetséges:

március 16. szombat

március 17. vasárnap

március 23. szombat

március 24. vasárnap

március 30. szombat

március 31. vasárnap

április 6. szombat

április 7. vasárnap

A megadott időpontokon kívüli hulladékkihelyezés, közterületi szabálysértési eljárást von maga után.

Az ágakat, nyesedéket kizárólag 1m-es kötegekbe rendezve, a falevelet és lágyszárú növényeket zsákban kérjük kihelyezni úgy, hogy a járdákon, úttesten a közlekedést ne akadályozzák.

A megjelölt időpontokon kívül lehetőség van a zöldhulladék díjmentes leadására a Kistó utcában működő Hulladékgyűjtő udvarban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!