felújítás

2020.01.13. 09:04

Pótlóbuszok viszik az utasokat Balatonfüredre

Pótlóbuszok szállítják az utasokat Szabadbattyán és Balatonfüred között a vasútvonal felújítása és villamosítása miatt január 15-től április 30-ig, a módosított menetrend szerint, közölte a vasúttársaság.

Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

A Máv tájékoztatása szerint folytatják a munkálatokat a mintegy 55 kilométeres szakaszon, és a villamosításnak köszönhetően gyorsabbá, pontosabbá, kényelmesebbé válhat a vonatközlekedés, a dízelmozdonyok helyett környezetbarát villanymozdonyok vontatják a szerelvényeket. A pályarekonstrukció miatt január 15. és április 30. között módosított menetrend lesz a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon, Székesfehérvár és Balatonfüred-, valamint Lepsény és Balatonfüred között pedig pótlóbuszok viszik az utasokat. A buszok Székesfehérvárról Balatonfüredre 4 óra 55 perc és 18 óra 55 perc között minden páros óra 55. percében indulnak. Az első pótlóbusz 3 óra 40 perckor, az utolsó 23 órakor indul Székesfehérvárról.

A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden érintett település elérhető. A pótlóbuszok Székesfehérváron napközben a Bakony InterCity vonatokhoz csatlakoznak. A Lepsény és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszok a Balatonakarattya–Balatonfüred közötti szakasz Budapestről történő gyorsabb elérését biztosítják, Balatonfüred felé napi öt, pénteken hat, Lepsény felé napi négy, vasárnapokon öt alkalommal. Lepsényben a nagykanizsai és a siófoki gyorsvonatokhoz csatlakoznak. Balatonfüred és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, egyes személyvonatok menetrendje pedig kisebb mértékben módosul.

A részletes információkról a vasúttársaság honlapján lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!