választás

2019.05.17. 07:00

Rendkívüli nyitva tartás lesz a Veszprém megyei Kormányablakokban

Rendkívüli nyitvatartási idővel készülnek a Veszprém megyei Kormányablakokban az európai parlamenti választás hétvégéjén.

Laskovics Márió

A május 26-i európai parlamenti választások kizárólag érvényes, személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány (személyazonosító igazolvány vagy útlevél vagy vezetői engedély) és lakcímkártya felmutatása után lehetséges szavazni. Annak érdekében, hogy minden választásra jogosult állampolgár szavazhasson, a május 25-26-i hétvégén rendkívüli nyitvatartási rend lesz érvényben a kormányablakkal, okmányirodával rendelkező településeken (Ajka, Balatonalmádi, Balatonfüred, Devecser, Pápa, Sümeg, Tapolca, Várpalota, Veszprém, Zirc) – adta hírül a Veszprém Megyei Kormányhivatal.

Az ügyeleti nyitva tartás – szombaton 8 és 14 óra, vasárnap 6 és 19 óra között – időtartama alatt intézhető ügyek köre kizárólag az ideiglenes személyazonosító igazolvány kiállítására, a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya) pótlására, valamint az igényelt és elkészült okmányok átvételére korlátozódik, egyéb ügyek intézésére a szokásos nyitvatartási időben van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!