útlezárások, parkolás és sok más hasznos tudnivaló

2019.03.13. 09:20

Erre számíts március 15-én Veszprém megyében

Összeszedtük mi érintheti a Veszprém megyeieket.

Veszprém és térsége nyerte el a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Forgalomkorlátozások

A március 15-i ünnepi rendezvények miatt forgalomkorlátozás lesz érvényben.

Veszprém

Az ünnepi megemlékezések idején az alábbi útlezárásra számítsanak a közlekedők:

A 2019. március 15-én 10 óra 10 perctől a Dózsa György téren teljes útlezárás lesz érvényben egészen a rendezvény végéig,

Fáklyás felvonulás miatt 2019. március 15-én 17 óra 45 perctől előre láthatóan 18 óra 30 percig részleges forgalomkorlátozás lesz az Óváros tér – Megyeháza tér – Színházkert útvonalon, a forgalomkorlátozás annyi időre szól, amíg az adott szakaszon a felvonulók áthaladnak.

Balatonfüred

Fáklyás felvonulás miatt 2019. március 15-én 18 óra 45 perctől előre láthatóan 19 óra 45 percig a Blaha Lujza utcába gépjárművel behajtani tilos.

Tapolca

Fáklyás felvonulás miatt 2019. március 15-én 18 órától 18 óra 30 percig részleges forgalomkorlátozás lesz a Batsányi János utca – Fő tér – Kossuth Lajos utca – Kisfaludy Sándor utca szakaszon, a forgalomkorlátozás annyi időre szól, amíg az adott útszakaszon a felvonulók áthaladnak.

Sümeg

Ünnepség miatt 2019. március 15-én 14 órától 14 óra 40 percig teljes útlezárás lesz a Béke tér – Hunyadi János utca – Halász László utca közötti szakaszon.

Pápa

Ünnepség miatt 2019. március 15-én 8 óra 30 perctől előreláthatólag 11 óra 30 percig teljes útlezárás lesz érvényben a Jókai Mór utcán a Szalmavári utca kereszteződésétől a Böröczky dombig.

A VKSZ Zrt. hirdetményei:

A VKSZ Zrt. valamennyi ügyfélszolgálata ZÁRVA tart a pénteki nemzeti ünnepen.

Hulladékgyűjtés és -szállítás

A hulladékszállítás NEM SZÜNETEL. A szelektív és a kommunális gyűjtőedényeket kérjük reggel 06.00 óráig kihelyezni, azokon a helyeken, ahol péntek a szokásos szállítási nap.

A Kistó u. 8. szám alatt működő hulladékgyűjtő udvar pénteken ZÁRVA tart, de szombaton a szokásos nyitva tartás szerint várjuk a beszállításokat.

Parkolás

A közterületi parkolás díjtalan lesz ezen a napon, a mélygarázsban és a parkolóházban viszont változatlanul fizetni kell a parkolásért.

Piac- és Vásárcsarnok

A Veszprémi Piac- és Vásárcsarnok pénteken ZÁRVA tart, szombaton viszont a megszokott nyitva tartással várja a vásárlókat.

Ügyfélszolgálat

A Központi Ügyfélszolgálat (Haszkovó u. 11/A), a Parkolási ügyfélszolgálat, a Temetkezési ügyfélszolgálat március 15-én ZÁRVA tart.

Üzletek nyitvatartása

Március 15.én, ahogyan már megszokhattuk a legnagyobb áruházláncok, többek között az Interspar és a Penny zárva lesz a péntek folyamán, majd szombaton és vasárnap visszatérnek a megszokott hétvégi nyitva-tartásra. Ha sürgősen szükségünk van valamire, akkor sem kell aggódni: a benzinkutak és éjjelnappali boltok nyitva lesznek Veszprém megyében is – derül ki a mindenar.hu ma is aktuális összeállításából. A Balaton Plázában 15-én az üzletek zárva tartanak, a szolgáltató egységeink egyedi nyitvatartás szerint várják vendégeiket. A Stop-shop és a Tesco üzletsor szintén zárva tart.

Menetrendek

Autóbuszok

2019. március 14. és 18. között a VOLÁNBUSZ Zrt. helyi és helyközi autóbuszjáratai az alábbiak szerint közlekednek:

március 14.

csütörtök

a hét utolsó munkanapja és iskolai előadási napja

március 15.

péntek

munkaszüneti nap, Nemzeti ünnep

március 16.

szombat

szabadnap

március 17.

vasárnap

a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti nap

március 18.

hétfő

a hét első munkanapja és iskolai előadási napja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!