Szerdától változik a Veszprém megyei helyközi buszjáratok menetrendje

A Volánbusz tájékoztatása szerint június 16-ától (szerdától) az alábbi menetrendi változások lépnek életbe Veszprém megyében, illetve a Balaton térségében.

7311 Veszprém – Hajmáskér – Várpalota

A munkanapokon Veszprémből 17:00-kor Várpalotára induló járat 10 perccel később 17:10-kor indul.

7315 Veszprém – Várpalota – Székesfehérvár

A naponta Veszprémből 22:25-kor Várpalotára induló járat 5 perccel később, 22:30-kor indul.

7341 Veszprém – Felsőörs – Balatonalmádi

A munkanapokon Felsőörs, autóbusz-állomásról 15:45-kor Balatonalmádiba induló járat 5 perccel korábban, 15:40-kor indul

7350 Veszprém – Csopak – Balatonfüred

A munkanapokon Balatonfüred, autóbusz-állomásról 6:20-kor Veszprémbe induló járat megszűnik. Az eljutás továbbra is biztosított, 6:18-kor.

A munkanapokon Veszprémből 6:55-kor Balatonfüredre induló járat megszűnik. Az eljutás továbbra is biztosított, 6:50-kor.

A tanítási napokon Veszprém, vasútállomásról 7:40-kor Balatonfüred, autóbusz-állomásra induló járat megszűnik.

7370 Veszprém – Pula – Tapolca

A munkanapokon és szabadnapokon Taliándörögd, autóbusz-váróteremtől 7:02-kor Tapolcára induló járat Tapolca, Köztársaság téren is megáll.

A munkanapokon és szabadnapokon Taliándörögd, autóbusz-váróteremtől 9:35-kor Tapolcára induló járat Tapolca, Köztársaság téren is megáll.

7501 Várpalota – Tés – Jásd – Szápár

A munkanapokon Várpalotáról 23:00-kor Szápárra induló járat 5 perccel később, 23:05-kor indul.

A szabad- és munkaszüneti napokon Várpalotáról 23:00-kor Tésre induló járat 5 perccel később, 23:05-kor indul.

A naponta Jásdról 4:55-kor Várpalotára induló járat 5 perccel korábban, 4:50-kor indul.

7683 Balatonfüred – Dörgicse – Tihany (új vonal, a Tihanyi Bencés Általános Iskola kiszolgálása céljából) MENETREND

Új járat indul tanítási napokon Balatonfüredről 6:55-kor indul Dörgicsén át Tihanyba. Tihany, Alsóra 7:50-kor érkezik.

7888 Külsővat – Adorjánháza – Boba – Kamond

A munkanapokon és szabadnapokon Csögléről 11:52-kor Bobára induló járat 8 perccel később, 12:00-kor indul.

7904 Pápa – Takácsi – Vaszar – Gecse

A munkanapokon Pápáról 13:20-kor Vaszar, műanyagüzem bejárati úthoz induló járat rövidebb útvonalon, csak Vaszar, Telep megállóig közlekedik.

A munkanapokon Vaszar, műanyagüzem bejárati úttól 14:03-kor Pápára induló járat rövidebb útvonalon, Vaszar, Telep megállótól indul.

7908 Pápa – Vaszar – Gecse

A munkanapokon Gecséről 16:21-kor Pápára induló járat nem áll meg Vaszar, műanyagüzem bejárati útnál, az útkanyarulat balesetveszélyessége miatt. A következő megálló, Vaszar, Telep , 300 méterrel arrább található.

A munkanapokon Gecse, tűzoltószertártól 6:00-kor Pápára induló járat nem áll meg Vaszar, műanyagüzem bejárati útnál, az útkanyarulat balesetveszélyessége miatt. A következő megálló, Vaszar, telep, 300 méterrel arrébb található.

7942 Pápa – Dabrony – Tapolca – Révfülöp

A naponta Révfülöpről 18:15-kor Pápára induló járat járat Somlószőlős, Temető megállóban is megáll, 20:15-kor.

Változik a regionális autóbuszjáratok menetrendje is a Balaton térségében:

Veszprém – Litér – Balatonfűzfő – Balatonakarattya – Balatonvilágos – Siófok

Új menetrend szerint, a korábbinál gyakrabban, rövidebb menetidővel és a vasúti közlekedéssel összehangolva közlekednek az autóbuszjáratok Veszprém és Siófok között. A változás főbb elemei a következők.

- Veszprém és Siófok között egész nap a korábbinál gyakrabban, jellemzően óránként indulnak az autóbuszjáratok, így elsősorban a nyári tanszünetben munkanapokon és hétvégén is több járat közlekedik a két város között.

- Az autóbuszjáratok rövidebb menetidővel közlekednek, így a távolsági járatok egységesen jellemzően 55 perc, a helyközi autóbuszjáratok 60 perc menetidővel biztosítják a két város közötti eljutási lehetőséget.

- A Siófokról induló autóbuszjáratok többsége óra :10 perckor indul az autóbusz-állomásról, így csatlakozást vesznek a Nagykanizsa/Keszthely – Fonyód – Balatonlelle felől érkező vonatoktól, így a Balaton déli partjáról egyetlen átszállással biztosítanak eljutási lehetőséget Balatonvilágos, Balatonakarattya, Balatonkenese, Balatonfűzfő, Litér és Veszprém településekre. A csatlakozást ellenkező irányba Veszprém felől is biztosítják.

- Az autóbuszjáratok többsége Veszprémben a vasútállomásig, illetve a vasútállomástól közlekedik úgy, hogy csatlakozást biztosítanak a Szombathely és Zalaegerszeg felől és felé közlekedő vonatokhoz. Ezáltal a Balaton észak-keleti része többek között Ajkáról, Devecserből, Sárvárról, Szombathelyről is egyetlen átszállással lesz elérhető jellemzően kétóránként.

- Új járatot közlekedtetnek a nyári tanszünetben jellemzően csütörtökön, pénteken és szombaton Siófokra Veszprém, vasútállomásról 20:35, Veszprém, autóbusz-állomásról 20:45-kor indulva, Siófokról Veszprémbe pedig hajnali 2:40-kor jellemzően pénteki, szombati és vasárnapi napokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!