Programok

2017.10.19. 14:29

Ősszel sem áll le az élet: mutatjuk miért érdemes kimozdulni

Ha szeretnénk kihasználni a gyönyörű őszi időt, jó pár program áll rendelkezésünkre.

Fesztiválok

Szigligeti Süllőfesztivál 2017. október 21 – 23.

(Szigliget, Szigligeti strand)

A Szigligeti Süllőfesztválon a hangulatos őszi Balaton parton várják az érdeklődőket halételekkel, különlegességekkel. Aki helyi borokra vagy kézműves termékekre vágyik annak is itt a helye.

 

Garda Fesztivál Tihany 2017. november 3 – 5.

(Tihany, Visszhang-domb)

A háromnapos Garda Fesztiválon felelevenednek a régi halászati hagyományok és a különleges hal elkészítésének szokásai. Emellett szórakoztató családi programok, zene, tánc, játék és vásár várja az érdeklődőket.

 

Bakonyszentlászlói Tökfesztivál 2017. október 21.

(Bakonyszentlászló, Vak Bottyán Park)

Tökfaragásra fel! Aki szeretne egy saját töklámpást készíteni azt kettőkor várják a Vak Bottyán Parkba. Természetes verseny is lesz, öt órakkor a szűri megtekinti a műveket és a legjobbak ajándékot kapnak. Ezt követően a MintaPinty Zenekar lép színpadra. A rendezvényen lesz még tökös étkek kóstolója, játszóház, tombola, langalló is.

 

Kultúra

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2017.10.20. – 11.11.

(Balatonfüred)

Idén Balatonfüred is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos kezdeményezéshez. Múzeumi foglalkozásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel, kötetlen beszélgetésekkel várják a Vaszary Galériában, a Városi Helytörténeti Gyűjteményben és a Kisfaludy Galériában.

 

Laczkó Dezső Múzeum Online 2017.11.03. 16:30

(Veszprém, Laczkó Dezső Múzeum)

Megnyitja kapuit a Laczkó Dezső Múzeum! Virtuális belépést biztosít mindenki számára az induló tudományos ismeretterjesztő magazin, melynek első számát most mutatjuk be.

2017-ben online megjelenő magazint indít a Laczkó Dezső Múzeum. A kiadvány szándékunk szerint a múzeum gyűjteményeit, kiállításait, műtárgyait érintő témákról értekezik, a múzeumi munka minden aspektusát igyekszik megjeleníteni a terepi munkától, gyűjtéstől, régészeti feltárástól kezdve a restauráláson keresztül a dokumentálásig és egészen a tudományos feldolgozásig. A cél az, hogy a múzeum kutatási eredményei gyorsan és szabadon hozzáférhetők legyenek minden érdeklődő számára.

 

Dávid Popper Nemzetközi Csellóverseny 2017.11.15-18. 09:00-18:00

(Várpalota, Thury Vár)

Az először 2000-ben megrendezett verseny létrehozásának alapgondolata és célja az volt, hogy lehetőséget adjon a 10-23 éves fiataloknak, hogy nemzetközi versenyen mutathassa meg tudását, felkészültségét és tehetségét. Ez a mostani hangversenyen is így lesz.

 

Szabó Magda-est október 26.

(Pápa)

A 100 éve született Szabó Magda író emlékére rendez irodalmi estet a Jókai Kör október 26-án, csütörtökön 17 órakor a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma dísztermében Babos Tibor irodalmi önképző köri tagjuk és a gimnázium tanulói közreműködésével.

 

Varázslatos távolkeleti hangulat október 26.

(Veszprém)

A japán kultúrával és társadalommal ismerkedhetünk meg minden hónap utolsó csütörtökén Veszprémben. A Japánba mentem klub havi rendszerességgel gyűlik össze az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban, ahol a klubtagok mutatják be gyűjteményeiket, adják elő tapasztalataikat és mesélnek érdekességeket ezzel a különleges kultúrával kapcsolatban. Láthattunk már eredeti japán kimonókat, belátást nyerhettünk a szigorú japán etikettbe, a nyelvük és az írásrendszerük felépítésébe, valamint a popkultúrába is belekóstoltunk két alkalommal is. Október 26-án, délután 17 órakor a következő előadás során egy reiki mesterrel és -tanárral, Kálazi Ágival találkozhatunk, aki az előadása után reiki masszázsban is részesíti az érdeklődőket!

 

Indiai kalandok október 27

(Pápa)

Szelle Viktória jógaoktató Kalandozásaim Indiában címmel tart vetített képes élménybeszámolót október 27-én, pénteken 18 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

 

Különleges

Szezonzáró a Tűztornyban 2017.10.28. 15:00

(Veszprém, Hősök Kapuja Látogatóközpont, Vár utca 2-4.)

Ingyenes nyitva tartással, szaktárlat vezetéssel, titkos lépcsőkkel, tűzoltóautó bemutatóval várja a látogatóit a Tűztorony.

Program:

15:30 kor és 16:00 órakor szakmai tárlatvezetés Fogl Krisztián történésszel

15:00-17:00 óráig tűzoltóautó bemutató a várkapu előtt

 

Márton-napi családi nap Zircen 2017.11.11. 14:00

(Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház)

Programok: dr. Hunyadi Zsolt, egyetemi docens (Szegedi Tudományegyetem, Történeti Intézet, Középkori és Koraújkori Tanszék) előadása a középkori lovagrendekről, lámpás készítése zirci épület sziluettekkel, ismerkedés a bányászlámpákkal, töklámpás faragás, vásár.

 

Túrák

október 21. Túravezető: Váradi Bea.

Útvonal: Mencshely – Kossuth kilátó -Zádorvár -Gellák- Balatonfüred

Táv: 24 km. szint 500 m.

Találkozás: Vp. Volán pu. 06.50 ind: 07.00.

 

Október 23. Túravezető: Varga Zoltán.

Útvonal: Csór (Pilvax büfé)- Kilátó-hegy- Száraz-horog- ?- Szenes-horog- Meredélyfő- Szenes-horog- Csór (Pilvax büfé)

Táv: 13 km Szint fel: 310 m Nehézség: közepes (a csúszásveszély miatt).

Találkozó: Vp. Volán pu.08.50 ind: 09.00.

 

Október 28. Túravezető: Kovács Gyula.

Útvonal: Hidegkút-Gellák-Derék-hegy-Vöröstó-Nagyvázsony.

Táv: 18 km. szint: + 400 m. Közepesen nehéz túra.

Találkozás: Vp. Volán pu.06.50, indulás 07.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!