több szakaszon

2020.04.10. 11:10

Veszprém megyét is érinti a vasúti menetrendváltozás

Több Veszprém megyei települést is érint a vasúttársaság időszakos menetrendi módosítása.

Napló

A Székesfehérvár–Szombathely vonalon április 15. és 17. között egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, Devecser és Boba, valamint Boba és Ukk között pótlóbuszok viszik az utasokat, mert a települések közötti vasúti pályán karbantartási munkákat végeznek, tájékoztatott a MÁV Zrt. Az IR9602-es és az IR9697-es számú vonatok helyett Celldömölk és Sümeg, míg a 9542-es számú vonat helyett Boba és Ukk között pótlóbuszok viszik az utasokat. Módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon április 30-ig. Székesfehérvár és Balatonfüred, valamint Lepsény és Balatonfüred között pótlóbuszok viszik az utasokat.

A buszok Székesfehérvárról Balatonfüredre 4.55 és 18.55 között minden páros óra 55. percében indulnak. A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden település elérhető, ahova máskor a vonat közlekedik, tájékoztatott a vasúttársaság. A vasúttársaság azt is közölte, hogy a Déli pályaudvarról 8.35-kor és 14.35-kor induló gyorsvonat Siófokig közlekedik, és az észak-balatoni vonalra utazóknak Lepsényben pótlóbuszokra kell átszállniuk, amelyek Balatonfüredig mennek.

Balatonfüred és Tapolca között nem járnak a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, így egyes személyvonatok módosított menetrendben közlekednek, írta közleményében a vasúttársaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!