új lemez

2019.05.03. 09:16

A Cimbaliband diktálja az Iramot

Iram címmel jelent meg az együttes legújabb albuma.

A Cimbaliband-nek immár a 11. lemeze az Iram. Az album különlegessége, hogy Unger Balázs népzenei ihletettségű dallamaira Danics Dóra írt szövegeket, megalkotva ezzel egy új, közös zenei világot. „Körülöttünk az élet felgyorsult, egyre nehezebb lépést tartani a száguldó hétköznapokkal és a pillanat megélése az egyik legnagyobb kihívás. Az életet élvezni és örülni a legemlékezetesebb élményeknek, tudatos erőfeszítéseket igényel. Szinte meg kell tanulni lelassulni és élvezni a jelen pillanatot. Időt kell hagyni elménknek, testünknek-lelkünknek feldolgozni a minket ért temérdek külső impulzust. Hisszük, hogy ehhez az állapothoz az egyik járható út a muzsikán keresztül vezet„ – vélekedik Unger Balázs, a zenekar alapítója.

A Fonó gondozásában megjelent korong arról is tanúskodik, hogy a Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal. A zenekarnak immár évek óta állandó vendége Danics Dóra énekesnő, aki 2013-ban első női győztesként megnyerte az X-Faktor zenei vetélkedőt. Dórát eddig szerzői, népdalénekesi oldaláról nem ismerhette a közönség, a Cimbalibandben kezdett foglalkozni a népzenével és a balkán dallamaival.

Az Iram című lemezen összesen 11 dal található, melyek közül háromhoz már hivatalos videó is készült.

Borítókép: Cimbaliband

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában