impozáns előadók

2019.06.12. 14:46

Nagy Feró lesz a Szabadságkoncert házigazdája

A rendszerváltoztatás harmincadik évfordulóján nagyszabású ingyenes koncertet szerveznek. A fellépők közt olyan nevekkel találkozhatunk, mint a KFT, az Emelet, a Republic vagy a Beatrice.

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

A magyar kormány az 1989–90-es rendszerváltoztatás évfordulóját „30 éve szabadon” emlékévvé nyilvánította – írja a Ripost. Az emlékév lebonyolításáért felelős kormánybiztos Schmidt Mária történészprofesszor, a Terror Háza Múzeum főigazgatója.

A rendszerváltoztatás az 1956-os forradalom és szabadságharc mellett a XX. század másik olyan eseménye, amellyel a magyarok kivívták az egész világ megbecsülését. A magyarok, ahogyan a térség népei is, saját kezükbe vették sorsuk alakulását, nem voltak hajlandóak tovább eltűrni az idegen uralmat, és a rájuk kényszerített kommunista diktatúrát. 1989 sorsfordító év volt.

A rendszerváltoztatás harmincadik évfordulóján nagyszabású ingyenes koncertet szerveznek. Június 16-án, vasárnap 18.30-tól a Hősök terén várják az érdeklődőket.

A Szabadságkoncert házigazdája Nagy Feró lesz. A fellépők közt olyan nevekkel találkozhatunk, mint Vincze Lilla, a KFT, az Emelet és a Republic. Színpadra áll Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Szikora Robi és az R-GO, a Beatrice és Vastag Csaba is, és meghallgathatjuk majd Vikidál Gyula, Homonyik Sándor és a Piramis-évek legnagyobb slágereit Révész Sándorral és Závodi Jánossal.

Vastag Csaba dalait is meghallgathatjuk a Hősök terén
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A fellépő zenekarok három-három dalt játszanak el, a szólisták pedig közös dalokat is énekelnek.

A rockzenekarokat a kibővített Liszt Ferenc Kamarazenekar negyven szimfonikus zenésze, és egy harmincfős kórus kíséri, karmester vezénylésével. A Szabadságkoncert dalai olyan egyedi hangzással szólalnak meg, ahogyan eddig még sohasem.

A fellépők már napok óta próbálnak, összesen mintegy 40 órányi közös zenéléssel készülnek a koncertre. Különleges, három részből álló, összesen 34 méter szélességű színpad épül a Hősök terén, a Műcsarnok és a központi szoborcsoport közé, a dalokat egyedi háttérvetítések kísérik majd, megidézve a rendszerváltoztatás korát is.

Június 16-án 18.30-tól DJ Dominique a rendszerváltoztatás korának dalaival hangolja a koncertre a nézőket. A koncert nyitányaként 20 órakor a Magyar Honvédség Gripen vadászrepülőgépeinek köteléke húz át a Hősök tere felett.

A koncert tűzijátékkal, fényfestéssel és különleges, sok-sok drónnal bemutatott képpel ér véget.

Borítókép: Nagy Feró és a Beatrice együttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában