Mindennapi angyalok

2019.11.29. 13:56

Egészségünk őreit köszönti új dalában FankaDeli

A számot azért írta, mert szerinte azok az emberek, akik arra hivatottak, hogy az egészségünket és az életünket mentsék, valahogy nincsenek a helyükön a társadalmunkban.

 

A Youtube-on megjelent új klipjét a Facebookon közreadott posztjában hozta helyzetbe Kőházy Ferenc, a FankaDeli néven alkotó nemzeti rapper.

Mint írta, a Mindennapi angyalok című dal azért született meg, mert úgy érezte, hogy azok az emberek, akik arra hivatottak, hogy az egészségünket és az életünket mentsék, valahogy nincsenek a helyükön a társadalmunkban.

Az új dalt felvezető kommentárjában FankaDeli úgy vélekedik, hogy ugyan minden foglalkozás és hivatás egyaránt fontos, de ha valaki ápolónak, nővérnek vagy éppen orvosnak áll, a gyógyítás szolgálatába szegődik, az azért egy kicsit más, mint a többi foglalkozás.

Mert az ő kezük alatt minden nap életutak állnak irányba – emeli ki Fanka Deli, hozzátéve: ez azért is tiszteletet érdemlő hivatás, mert közben nekik is megvannak a mindennapi problémáik, melyek nagy része sokszor óriási trauma.

„És nekik úgy kell minket – szó szerint – megmenteni, hogy közben éppen elköltözött tőle a férje, súlyos beteg a felesége, vagy droggal bukott le a gyermeke” – írja FankaDeli, feltéve a kérdést mindannyiunknak, hogy mi vajon képesek lennénk-e erre az áldozatos munkára.

FankaDeli ezért ezzel a dallal a háláját szerette volna kifejezni az életmentőknek. Mert ha már nem teheti meg értük, amit szíve szerint tenne, akkor legalább ezt az új dalát hagyja megszólalni értük.

Szíve szerint – mint írta – „jóformán mindegyik egészségügyi dolgozót azonnali hatállyal elküldené fél év szabadságra”, de nem teheti, mert számukra nincs megállás.

Ők ebben a pillanatban is teszik a dolguk, míg mi jófejeskedünk az edzőteremben, vagy lopjuk a napot a munkahelyen – persze úgy előadva, mintha megszakadnánk. Náluk nincs ilyen.

Ezért tartja különleges helynek az egészségügyet – fejti ki FankaDeli, hozzátéve: a Mindennapi angyalok éppen ezért egy köszönetnyilvánítás.

„Köszönöm nekik, és talán mondhatom a nevünkben, kedves olvasó, hogy köszönjük nekik – és kívánok nekik erőt és energiát ahhoz, hogy nap mint nap, a rengeteg próbatétel és nehézség közepette, ne feledkezzenek meg arról, hogy ők cserébe ezért a rögös útért – az univerzum örök törvénye szerint – lehetőséget kaptak arra, hogy egy rendkívüli sorsot, vagy ha úgy tetszik, karmát írjanak maguknak” – olvasható FankaDeli az új klipet felvezető ajánlásában.

Íme, az egészségügy mindennapi angyalainak írt FankaDeli-dal videója:

Borítókép:

FankaDeli

Forrás: FankaDeli Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában