kegyetlen állatkínzás

2020.10.26. 18:25

Brutális: megskalpoltak egy kutyát Pusztaszabolcson (18+ videó)

Egy tenyérnyi bőrdarabot nyúztak le egy foxterrier fejéről ismeretlenek Pusztaszabolcson. Az állatot, a Fema Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület juttatta állatorvoshoz.

Forrás: Shutterstock

Az állat nyakától kezdve a fejének a hátsó részéig teljesen levágták a bőrt, ami az egyik fülére lógott, a gégéjénél pedig nyakon szúrták az ebet. A megtaláló szerint az állat egyik hátsó lába nagy valószínűséggel eltört.

A sebek alakja és helyzete alapján arra következtetnek az állatvédők, hogy vagy valami éles tárggyal, akár egy kapával, akár egy baltával követhették el az ütést, amit a karabiner vagy a lánc tompított. Lehetséges, hogy elmenekült, mert

Amikor megtalálták a kutyát, a saját lábán járt, de alig volt vérkeringése, ki volt hűlve és sokkos állapotban volt, azt sem tudta hol van.

A kutyát azonnal állatorvoshoz vitték, túlélte az éjszakát, de még mindig sokkos állapotban van.

Az állatmentő eddig tapasztalatai alapján elég kevés az esélye, hogy végül elkapják a tettest. A kutyában nem volt chip, és a nyakörvén sem volt semmi, ami alapján azonosítani lehetne. Annyi esély van, hogy a szomszédok felismerik, hol tarthatták az állatot.

Az egyesület várja azoknak a jelentkezését is, akik bármilyen információval rendelkeznek a brutálisan megskalpolt állatról vagy gazdájáról. Pénzt is gyűjtenek nyomravezetői díjra és az orvosi költségekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában