felháborítóan gátlástalan

2020.11.06. 12:15

Újra vádat emeltek M. Richárd ellen, vesztegetéssel akart papírokhoz jutni

M Richárd, vesztegetés és közvetítők segítségével akarta visszaszerezni elvesztett jogosítványát. Már a Dózsa György úti balesetkor is jogsi nélkül ült a volán mögé...

Budapest, 2020. szeptember 30. Az elsõrendû vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fõvárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetõper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. A bíróság négy év fogházra ítélte elsõ fokon és véglegesen eltiltotta a jármûvezetéstõl M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyû testi sértés miatt. MTI/Mónus Márton

Fotó: Mónus Márton

Mint arról már a ripost is beszámolt halálos balesetet okozott 2017-ben M. Richárd. Autójával a Dózsa György úton száguldozott, majd belehajtott egy másik kocsiba. A szerencsétlen tragédia során ketten meghaltak és három ember megsérült. A férfi pedig úgy látszik képtelen leállni, nemrég ugyanis egy német rendszámú Mercedes volánja mögül szállították ki a rendőrök, mindezt eltiltása ellenére – olvasható a Ripost oldalán.

Budapest, 2020. szeptember 30.
A bíróság négy év fogházra ítélte elsõ fokon és véglegesen eltiltotta a jármûvezetéstõl M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása, valamint garázdaság és könnyû testi sértés miatt.
Fotó: Mónus Márton / MTI

 

 

A Központi Nyomozó Főügyészség újra vádat emelt a szeptemberben már 4 év fogházra ítélt M. Richárd ellen – írja a Blikk.

Az ügyészség szerint M. Richárd korábban vesztegetés és közvetítők segítségével akarta visszaszerezni a már egy évvel korábban elvesztett jogosítványát.

Így már a Dózsa György úti balesetkor is jogsi nélkül ült a volán mögé. Még az eljárás során újból pénzt fizetett azért, hogy visszakapja a papírját, de végül szeptemberben megszületett az ítélet, tehát hiába vizsgázott helyette egy pénzért felbérelt ember, a jogsi végleg ugrott.

Mindennek tetejébe egyébként M. Richárdot át is verték a segítői, akik – rendőri ismeretségre hivatkozva – azt mondták, segítenek elsikálni az ügyét. 900 ezret tettek zsebre, de nem is csináltak érte semmit...

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság az előkészítő ülésen történő beismerése esetén a baleset okozóját 3 év 6 hónap, a közvetítőt 2 év – 5 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre, míg a hivatali kapcsolataira valótlanul hivatkozó elkövetőt – 1.000.000 forint pénzbüntetés és 900.000 forint vagyonelkobzás mellett – 4 év börtönbüntetésre ítélje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában