már csak néhány nap

2020.12.17. 09:15

Vad összeesküvés-elmélet: még idén eljön a világvége, megvan a pontos dátum is

Vadabbnál vadabb összeesküvés-elméletek szerint még idén, karácsony előtt bekövetkezhet a pusztulás és eljön a világvége.

Forrás: Shutterstock

2020 előtt is számtalan olyan híresztelés látott napvilágot, amelyben előre megjósolták, hogy belátható időn belül bekövetkezik az emberi pusztulás és eljön a világvége.

Az egyik ilyen legemlékezetesebb, amikor kimondták 2012-ben a maja naptár utolsó napján, hogy azután nem látnak semmit, biztosan véget fog érni az emberi élet. Nem így történt...

Most egy evangélikus lelkész és YouTuber, Paul Begley ismertette, mi miatt fog véget érni az élet idén, 2020. december 21-én – írja a Daily Star.

Fotó: Shutterstock

A lelkész a jelenséget két bolygó, a Jupiter és a Szaturnusz nagyon ritka együttállásával magyarázza, amire körülbelül 800 évente kerül sor.

Ez a jelenség pár nap múlva, december 21-re várható, amikor olyan közel lesz egymáshoz a két bolygó, hogy egy nagy fényes csillagként fognak tündökölni majd az égbolton.

Ilyen bolygóállásra volt példa Jézus születésekor is, amikor a betlehemi csillag a háromkirályokat a jászolhoz vezette. Ritkán látható égi csoda ez, a két bolygó 800 év óta nem volt ilyen közel egymáshoz, mint most karácsonykor lesz.

A betlehemi csillagot a csillagászok jelenlegi álláspontja szerint valójában két bolygó, a Jupiter és a Szaturnusz együttállása hozta létre. A jelenség okairól, egy korábbi cikkünkben bővebben is olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában