Bulvár-celeb

2021.04.20. 10:09

Horror, ami történt: holttest nélkül is életfogytiglant kaphat a villanyszerelők gyilkosa

Amennyiben a bíróság bizonyítottnak találja a hétfőn benyújtott vádiratot, aljas indokból elkövetett emberölés miatt 40 év után szabadulhatna É. Imre.

Forrás: Kisalföld / Mészáros Mátyás

Két villanyszerelő tűnt el az elmúlt években, mindkettő gyilkosság áldozatává vált, bár a holttestük nem került elő, és a rendőrség jelenleg is eltűntként körözi őket. Meggyilkolásukkal É. Imrét gyanúsította meg a rendőrség, a nyomozati iratok két hete vádemelési javaslattal átkerültek az illetékes főügyészségre. A nyomkövetővel a lábán házi őrizetben lévő É. Imrét a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Az ügyészség azt is indítványozta, hogy az elkövető csak negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható – írja a Magyar Nemzet.

A vádirat szerint É. Imre az építőipari tevékenységével összefüggésben ismerkedett meg mindkét sértettel, akik hozzá hasonlóan Ausztriában is dolgoztak. Mivel a terheltnek anyagi gondjai voltak, de az általa elvállalt munkákhoz kotrógépre volt szüksége, 2015. június 2-án Ausztriából béreltetett egyet az osztrák–magyar állampolgárságú, váci illetőségű Orlik Vilmossal.

A nyomozás adatai szerint É. Imre másnap Orlikot a „horrortanyájára” csalta, majd a bérelt munkagépért megölte. Ezután a kotrógépet rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta. Orlik autóját az emberölés napján és másnapján is használta figyelemelterelés céljából, majd egy ismerőséhez vitte.

A vádirat szerint a másik, mosonmagyaróvári sértettel az elkövető 2018. március 30-ra úgy egyeztetett találkozót, hogy annak céljaként a tízezer eurót meghaladó tartozásának rendezését jelölte meg, továbbá egy villanyszerelési munka elvégzését kérte tőle. Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét az elkövető nem is árulta el arra hivatkozással, hogy a hely nehezen megtalálható, ezért azt majd inkább személyesen megmutatja.

Másnap É. Imre Mácsik Zoltánt elcsalta a tanyájára. A szerelőt beküldte a vízóraaknába, hogy javítsa meg a szivattyút, majd felülről fejbe lőtte, a holttestet pedig megpróbálta feldarabolni, majd elégette az aknában. A maradványokat zsákban Ausztriába vitte, ahol egy folyóba dobta a pisztollyal együtt.

A nyomozók mindezt É. Imre volt cellatársától tudják, akinek a gyanúsított letartóztatása alatt állítólag mindent elmondott. A cellatárs állítását bizonyítja, hogy a jelzett aknában megtalálták Mácsik DNS-ét. A tanya átkutatása után előkerültek É. Imre telkéről Mácsik szerszámai, egy bontóműhelyben pedig megtalálták a szerelő autóját is.

Alapos bizonyítás kell az igazságszolgáltatáshoz

Miután a két eltűnt, a vádirat szerint meggyilkolt villanyszerelő holtteste nem került elő, így a bizonyítási eljárásnak meglehetősen alaposnak kell lennie az eredményes igazságszolgáltatáshoz. Emlékezetes, hogy a darnózseli asszonydaraboló hentes ügyében sem került elő az áldozat holtteste, a nő testéből minimális anyagmaradványokat találtak meg a darnózseli réten. Ennek ellenére Nagy János a Kúrián 21 év fegyházat kapott aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt. Ugyancsak nem került elő VV Fanni holtteste, a valóságshow-szereplő meggyilkolásával a dunaújvárosi B. Lászlót vádolják, a per a végéhez közeleg és bizonyítottság esetén B. akár életfogytiglani fegyházat is kaphat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában