gyógyulás

2021.05.20. 11:57

Így érzi most magát a nemrég infarktust kapott Fásy Ádám

Még hosszú ideig eltarthat, hogy a nemrég infarktust kapott Fásy Ádám felgyógyuljon. Az viszont sokat segít, hogy a mulatós zene királya mellett minden percben ott van felesége és lánya.

Forrás: Markovics Gábor / Ripost

Fásy Ádám nemrég, május 7-én esett át egy komoly szívműtéten, és ezért elég komoly szankciók várnak rá, ami a minden napi életet illeti. A művész pedig elég nehezen törődik ebbe bele.

„Gyógyulófélben vagyok. Az orvosok gyógyszerekkel nyolcvan és száz között tartják a vérnyomásomat, hogy a szívemet ne terheljük – számol be állapotáról a Borsnak a műsorvezető. A cikket a Ripost szemlézte.

A közérzetem még mindig nem az igazi, de ahogy egyre többet süt a nap, kezd a hangulatom is visszatérni. Sokat alszom, délután több órára lepihenek. Marika és Zsüliett mindent elkövet, hogy a kedvemre tegyen, úgy dédelgetnek, mint egy kisgyereket. Próbálnak lassan visszaterelni a normális életbe, de meg kell húznom egy határt, mit vállalok a jövőben. Egy-két hónapot biztosan lazítok, próbálom magam felerősíteni. Abba is beletörődtem, hogy életem vé­géig gyógyszert kell szednem, csak így maradok életben.”

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Fásy Ádám jövőre lesz het­venéves. Az elmúlt három- négy évben huszonöt kilótól szabadul meg, rengeteget tett az egészségéért. Feleségére és lányára mindenben számíthat, a stafétabotot már át is adta a család női tagjainak.

„Régóta nem az én kezemben van az irányítás, de még nem tervezek visszavonulni”

– mondja nevetve Fásy.

„Nyáron kiderül, hogy a jövőben mennyi munkát engedhetek meg magamnak. Zsüliettre semmit sem szeretnék ráerőltetni, neki megvannak a saját elképze­lései a jövőjére nézve. Men­tálisan és még fizikálisan is úgy érzem, mintha a negyvenes éveimben járnék. Alapból pörgős típus vagyok, mindig ötletelek, a család csak nehezen bír visszatartani a munkától.”

Fásy Ádám lányát és feleségét is rendkívül megviselték a történtek. Zsüliett a Borsnak elárulta, csak komoly erőfeszítés árán tudták tartani magukat a családfő előtt, de muszáj volt. Viszont mikor hazaértek, kiengedték a feszültséget.

Fotó: Bors

„Fel sem tudtuk fogni, olyan gyorsan történt minden, így legalább apu nem látta rajtunk eluralkodni a pánikot. Tudtuk, hogy baj van, csak azzal nem voltunk tisztában, mekkora.”

Zsüliett hozzáteszi, édesapja az infarktusa előtti napon már érezte, hogy valami nincs rendben.

„Az irodában dolgoztunk, volt, amit négyszer kellett elmondanom neki, mégsem értette, nehezen ment a kommunikáció. Utólag derült ki, hogy ez azért volt, mert akkor már az agyának egy része nem kapott elég vért, emiatt pedig romlott az oxigénellátása. Amikor bekerült a kórházba, nem gondoltuk, hogy napokig bent tartják. A szívultrahang-vizsgálata után a folyosón találkoztunk vele, sápadt volt, és zavarodottan, összefüggéstelenül beszélt. Nem volt jó passzban, soha nem láttam még olyan állapotban. Nagyon nehéz volt erősnek maradni, amikor közölte, hogy az orvosok szerint bármikor meghalhat. Tudtam, ha meglátja, hogy anyuval sírunk, nem tesz jót neki a műtét előtt, nem akartuk, hogy ő is kétségbeessen. Próbáltam biztatni, nyugtatni.”

Fotó: Bors

Zsüliett és az édesanyja végig izgulták az operációt az első pillanatoktól kezdve.

„Én vissza tudtam tartani a sírást, anyunál többször eltört a mécses, pedig ő is nagyon igyekezett tartani magát. Mindkettőnket megviseltek a történtek, de próbáltam pozitívan gondolkodni. Abban biztos vagyok, hogy apunak ez egy jel volt: vissza kell venni a tempójából. Nem könnyű, mert most is folyamatosan nekünk kell rászólni, hogy pihenjen le, aludjon, és egyelőre verje ki a fejéből a munkát, mert teljesen fel kell épülnie.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!