rizikó

2021.05.28. 07:30

Novák Hunor: veszélyes, amit Dér Heni a babájával csinál

Megakadt a szeme Novák doktornak az énekesnő által megosztott babafotón. A gyermekorvos friss bejegyzésben figyelmeztet a balesetveszélyre.

Forrás: Ripost

Pörögnek a hozzászólások Novák Hunor egyik bejegyzésénél, amelyben egy babonás trend veszélyeire figyelmeztet (egyesek úgy tartják, hogy a piros karkötő véd a szemmel verés ellen) a hivatalos közösségi oldalán. Az apropót Dér Heni egyik fotója adta.

A következőket írta Facebook-oldalán a gyermekorvos:

„Az énekes, Dér Heni megosztotta a képet gyerekéről. Mire jó ez az internet, szerencsére a kommentekből is mindig tanulhat az ember!

Orvosként én semmilyen karkötőt, nyakláncot nem raknék egy babára, de nem azért, mert jobb kézre rakva jól szemmel verhetik majd a gyerekünket, hanem mert balesetveszélyes. Tudom, hogy jól csomózott, ultrabiztonságosként hirdetik ezeket, de valahogy mégis sokaknál szétjön, leesik, szétrágja, szétpattan... Higgyék el, még egy kis kockázatot sem ér meg ez!”

– olvasható a szakember figyelmeztetése a Ripost cikke szerint.

A népszerű gyermekorvos legfrissebb bejegyzésében pedig további veszélyekre hívja fel az édesanyák, édesapák és nagyszülők figyelmét, mi több, dühösen tanácsot ad az őrült ötleteket követőknek:

„Egyes fórumokban azt javasolja egymásnak néhány édesanya: bár szemmel verés ellen véd a piros karkötő, de ha már szemmel verték a gyermeket (???), akkor pisis pelenkával belülről kifelé töröljék ki a baba szemét. Ez az ellenszer...

Én viszont azt javaslom minden ilyen édesanyának, hogy inkább a saját szemüket törölgessék, a szerencsétlen babákat pedig hagyják békén!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!