borzasztó tragédia

2021.10.20. 09:05

Koronavírus győzte le a TEK 29 éves harcosát: „Apa, ne engedd, hogy elaltassanak” – ezt mondta utoljára

Súlyos betegségben, mindössze 29 évesen elhunyt Gönczi János, a magyar küzdősport kiemelkedő alakja, a Terrorelhárítási Központ törzsőrmestere. A kiváló harcos édesapja végig fia mellett volt. 

Forrás: Bors / Saját

Ifjabb Gönczi János szervezetét egy évvel ezelőtt megtámadta az egyik legrettegettebb betegség, a leukémia. Ez iszonyatos fájdalmakkal járt, de ő harcoshoz illő bátorsággal tűrte a megpróbáltatásokat. Még kisfiú volt, amikor a küzdősportokkal foglalkozó édesapja magával vitte az edzőterembe, ahol hamar kiderült, hogy örökölte a tehetséget. Gyorsan fejlődött, és felnőttkorára a kempóban, a kick-boxban és a kungfuban is bajnoki címet szerezett.

„Sosem kellett nógatnom, mindig kiváló volt a munkabírása

– mesélte idősebb Gönczi János, a gyászoló apa.

– A fiam büszke volt rá, hogy felvették a Terrorelhárító Központba dolgozni. Minden kollégájával szót értett, a munkáját pedig nagyon komolyan vette. Kemény fiú volt, a strapát is jól bírta” – mondta az apa.

 

A harcosnak tavaly novemberben csak néhány hónapot jósoltak az orvosai, de ő nem volt hajlandó ebbe beletörődni.

„Már úgy tűnt, hogy legyőzte a betegséget. Végig kórházban volt.

Elkapta a koronavírust is, a tüdejét pedig egy gombás betegség, illetve három baktérium támadta meg. Hirtelen újra romlani kezdett az állapota. Egyre gyengébb lett” – csuklott el az édesapa hangja. Augusztusban egy hétre kómába is esett.

A TEK törzsőrmesterének rengeteg váladék gyülemlett fel a tüdejében, ezért az orvosok úgy döntöttek, hogy leszívják azt.

„Még bent voltam a fiam mellett, ő pedig elkezdett szinte könyörögni: »Apa, ne engedd, hogy elaltassanak.«

Mondtam neki, hogy a beavatkozásra mindenképpen szükség van. Az volt az utolsó beszélgetésünk. Bevezettek egy csövet a szervezetébe. Még reménykedtünk, de sajnos hiába. Testvérei, a 24 éves Alex és az 5 éves Áron is nagyon szerette. Nem felejtem el, ahogy a kisfiam vidáman szaladgált otthon a szobájában, azt hajtogatva, hogy él a bátyja!”

Az édesapát másnap reggel értesítették a kórházból, hogy legnagyobb gyermeke szíve leállt. A harcost a TEK saját halottjának tekinti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!