Ez vérlázító

2021.11.25. 15:30

Kiderült miért történt a 12 gyerek életét követelő tragédia az autópályán

Csempészett tűzijátékok és 1000 liter olaj volt a buszban.

Harmincezer petárdát és 1000 liter olajat akartak csempészni azon a buszon, amely balesetet szenvedett a Szófiát Blagoevgraddal összekötő Sztruma autópályán kedd hajnalban. A tragédia 45 ember – köztük 12 gyerek – életét követelte. A meghalt kiskorúak között volt egy négyéves ikerpár is.

A balesetet túlélő hét ember egyike úgy jellemezte a történteket, mint valami horrorfilmet, ahol a sűrű füst szinte azonnal beterítette a buszt, miközben az emberek kétségbeesetten segítségért kiáltoztak.

Az emberek sikoltozni kezdtek - olyan volt, mint egy horrorfilmben. Úgy sikerült kijutnom, hogy egy kalapáccsal betörtem egy ablakot. Magammal vittem a menyasszonyomat és még öt embert. 

– idézi a Mirror a túlélőt.

A helyi média szerint a vizsgálat megállapította, hogy a tűz a busz elején keletkezett, ahol egy illegális tankban 1000 liter olajat szállítottak. Úgy gondolják, ez megmagyarázhatja, a lángok miért törtek fel olyan hirtelen, és miért terjedtek olyan gyorsan. Az is kiderült, hogy a buszon petárdákat is akartak átcsempészni Észak-Macedóniába – közel 30 ezer darabot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában