Balhé

2022.01.11. 11:40

Az Év Orvosának másik arca: kolléganőjét fojtogatta a fóti bunyós doki

Szombaton rátámadott az ügyeletes orvosra egy házaspár Fóton. Azt kifogásolták, hogy Dr. Lestár Ferenc nem kívánja beállítani a feleség vérnyomását, hiába magyarázta, hogy ügyelet ellátás keretében, vagyis egyetlen alkalommal nem lehet. Előbb lökdösték, majd ütögették és rugdosták, mire az orvos megvédte magát. Végül a férfi került enyhe koponyazúzódással kórházba. Dr. Lestár Ferenc igencsak megosztó személyiség. Sokan panaszkodnak a nyers modorára, azt viszont a legtöbben elismerik, hogy kiváló szakember.

Lestár doktort nem lehet megfélemlíteni Fotó: Knap Zoltán

Kolléganőjét nekinyomta a radiátornak

A Bors tegnapi cikkét Dr. Elor Judit is olvasta, ezért megkereste a lapot.

- Dr. Lestár Ferencet a stílusa miatt több munkahelyéről is kirúgták. 2014 pünkösdhétfőjén velem került konfliktusba. Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy 

székestól nekinyomott a radiátornak és fojtogatott. 

A sofőr meghallotta a kiabálásomat, és levette rólam őt - emlékezett vissza a doktornő. Elor Judit aztán feljelentést tett, Lestárt pedig a bíróságon jogerősen elítélték. 

Azt is megállapították, hogy ha a kolléga nem siet a segítségemre, meg is halhattam volna, hiszen én mindössze 50 kiló vagyok, Lestár pedig 100. Ez az ember szerintem egy pszichopata – mondta végül a doktornő.

A Budapest Környéki Törvényszék a lap megkeresésére megerősítette, hogy az említett ügyben ítélet született.

Az üveg is betört

Szakmailag sokak szerint kiváló

Dr. Lestárról mindezek után egy másik volt munkatársa is elmondta a véleményét. Kunstár Edit nem szeretné védeni, de fontosak tartja, hogy tudják róla az igazságot.

- Tény, hogy a modora sajátos, de kiváló szakember. Nem véletlenül választották meg korábban Pest megye legjobb orvosának a sok sikeres újraélesztése miatt – közölte a nő. - Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szombati incidens után 

megjelent még valaki, aki a balhé miatt akart bosszút állni, 

és csak azért nem tört ki újabb verekedés, mert éppen rendőrök tartózkodtak a helyszínen.

Az orvos pontosan tudja, milyen a híre

- Azt híresztelik, hogy agresszív ember vagyok. Sokan megszokták, hogy ha egy orvosnak azt mondják, hogy dádá lesz, akkor azt csinálja, amit követelnek tőle, én pedig közlöm velük, hogy nem. Engem nem lehet megfélemlíteni. Ha megfenyegetnek, hogy megvernek, megölnek, az belőlem csak ellenállást vált ki. Ezt úgy adják elő, hogy nem vagyok normális, mert azt gondolják, hogy egy orvosnak meg kell hunyászkodnia - magyarázta kollégánknak még szombaton az egyébként erős testalkatú doktor, aki szerint nem köteles mindent eltűrni a köpenyét viselve. - Mára eljutottunk addig, hogy megfenyegetnek, lekurv*anyáznak, megpróbálnak megverni, majd úgy állítják be, hogy ők az áldozatok – szögezte le az orvos, aki korábban baleseti sebészeten is dolgozott. Akkoriban előfordult, hogy ittas betegek rátámadtak, de józan személyek szombaton próbálták először tettleg bántalmazni. 

Kiáll mellette a jelenlegi főnöke

Dr. Grécs László, Lestár felettese tömören ugyan, de szintén megszólalt lapunknak. - A jelenlegi helyzetben mellette állunk. A panaszok nagy része hivatalosan ne jutott el hozzánk – mondta, és utalt rá, hogy azzal, hogy mit írnak az orvosról a Facebookon, érdemben nem foglalkoznak.

A bíróság jogerősen elítélte

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2018. október 19-i ítéletében az elsőfok minősítését változatlanul hagyta, melyben a vádlottat a bíróság bűnösnek mondta ki közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében és testi sértés vétségében. A büntetés mértékét pedig 1 év 6 hónap szabadságvesztésre mérsékelte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!