Bulvár-celeb

2022.10.30. 10:05

Titokzatos férfi segít a 11 éves nagybeteg Adélon (videó)

Egymillió forintos adománnyal segíti az agykárosodott Adélt és családját egy titokzatos budapesti férfi. A kislány egészségesen született, de kétéves korában megbetegedett, majd súlyosan sérült a központi idegrendszere.

Adél sérült kislány, édesanyja Tóth Petra, lánya Annalujza és fia Pál, valamint a nagymama Fotó: Knap Zoltán BORS

Forrás: Bors

Fotó: Knap Zoltán

Adél édesanyja, a 45 éves Petra belsőépítész, de mivel egyedül neveli a három gyerekét, nem tud maradéktalanul a szakmájában dolgozni. A mindennapi élet fenntartása is nehézségeket okoz számára, pedig az apa is részt vesz a gondozásban. A házuk rossz állapotban van, s bár elkezdték az akadálymentesítést, pénzügyi gondok miatt nem tudták befejezni. Egy titokzatos budapesti férfi anyagi felajánlása most ezen segít.

A 11 éves, súlyosan halmozottan sérült, látásában és mozgásában is akadályozott Adél és családja egymillió forintos adományt kapott egy titokzatos férfitól
Fotós: Knap Zoltán / Forrás: Bors

Adél egészségesnek született, egy ciszta okozta a bajt

A kislány édesanyja a lapnak elmesélte: Adél teljesen egészségesnek született, ám egy ciszta tönkretette az epevezetékét, majd a máját, kétéves korára végstádiumú májbeteg lett.

"Transzplantálták, az édesapja a donor. Szépen fejlődött: imádott rajzolni, énekelni, mozogni" – kezdte Petra, majd hozzátette: a kezelések miatt meggyengült a kislány immunrendszere, majd egy vírustól lázgörcse lett, lecsökkent a vércukorszintje, kómába került, és károsodott az agya.

Speciális kapubejáróra és szobára van szükség

Adél édesanyja éppen a konyhában állt csüggedten, számolgatott, hogy mi mindenre kellene pénz, amikor Szalamanov Zsuzsától, a Transzplantációs Alapítvány Megújított Életekért elnökétől megkapta a jó hírt: egymillió forintot, ami nagyban megkönnyíti Petráék életét.

"A kapubejáró akadálymentesítése már korábban elkezdődött, de nem tudtam befejezni. Erre azért van szükség, hogy Adélt könnyen be tudjuk tolni a babakocsijával az udvarba és a házba. Az autóbejáró szilárd burkolatához szükséges anyagok összköltsége 144 000 forint lenne, plusz a munkadíj. És jelenleg 60 000 forint van a bankszámlámon" – mesélte Petra, majd azt is hozzátette: meg kell még javíttatniuk az autójukat is, mert egy figyelmetlen sofőr összetörte nemrég.

"Az autó elsődleges, hiszen csak azzal tudjuk Adélt napközibe vinni és kimozdítani a házból."

Adél két testvérével, Annalujzával és Pállal
Fotós: Knap Zoltán / Forrás: Bors

Petra azt is elmesélte, három gyermeke közös szobában lakik, amelynek nagy részét Adél és az ő segédeszközei foglalják el. Ezért is lenne fontos egy külön szoba, ráadásul jól jönne egy speciális helyiség.

"Adélnak nagyobb élettér kell. A terápiás szobát az előszobából alakítanánk ki. Itt tárolnánk a WC- és zuhanyzóülőkéjét, a többi eszközét (karsín, lábsín, babakocsi, fejtartó stb.), és lenne számára akadálymentes WC is."

A kislány már így keresi a boldogságát

Amikor kiderült, mekkora a baj a kislánynál, Petra úgy érezte: belebolondul. Bevallása szerint nagyon nehéz volt számára ellátni őt és a másik két gyermeket, a férjével elváltak. Ám erős maradt, most azon van, hogy belsőépítészként visszanyerje a szakmai tekintélyét, hogy stabil megélhetésük lehessen. Adélt egyelőre nem tudja bentlakásos iskolába adni, mert hosszú a várólista. A kerületben élő anyukákkal létrehoztak egy privát napközit, amit nagyon szeret a kislány, aki – Petra elmondása szerint – idővel elfogadta az állapotát, és már így keresi a boldogságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában