Bulvár-celeb

2023.01.03. 05:50

Csak színjáték lett volna Zámbó Jimmy halála?

22 évvel ezelőtt, január 2-án halt meg Zámbó Jimmy. Állítólag véletlenül lőtte fejbe magát. Sokak szerint azonban csak megrendezték az egészet.

Forrás: MTI

Az énekes váratlan halálának körülményeit számtalan találgatás övezi, a legtöbb összeesküvés-elmélet még a mai napig tartja magát. Az egyik szerint a Király ma is él, valahol Dél-Amerikában.

Az egész országot megrendítette, amikor 2001. január másodikán bemondta a rádió: meghalt Zámbó Jimmy. 

Akkor még nem volt elterjedt az internet, az emberek a televízióból és a rádióból értesültek a hírekről. Csepelen tömegek indultak meg a híres énekes háza elé ellenőrizni, hogy igaz a hír, vagy csak valaki rossz tréfát űz a rajongókkal…

A hír sajnos igaz volt. Jimmy meghalt: véletlenül főbe lőtte magát a saját fegyverével.

Az akkori tudósítások szerint a lakásban rajta kívül a felesége, Edit, a legkisebb fiuk, Adrián és Hulé Éva, a család barátja tartózkodott. Jimmy a baleset előtt már vagy két napja nem aludt, feszült és kontrollálhatatlan volt, hiába szólt neki a felesége, hogy tegye el a fegyvert, a kedvenc „játéka” végül kioltotta az életét.

Ezt a hivatalos verziót már a nyilvánosságra kerülése után sem akarták az emberek elfogadni, elindultak az összeesküvés-elméletek.

Forrás: Bors 

 Jimmy balkezes volt

A végzetes lövés viszont a jobb halántékán érte, ami fizikai lehetetlenség az orvosszakértők szerint. Az ügyetlenebbik kezével ugyanis nem tudta volna meghúzni a ravaszt, és az arca előtt keresztben sem tudta volna a halántékához nyomni a pisztolycsövet.

Jimmy fegyvermániás volt

A pisztolyt viccből emelte a halántékához, és előtte kitárazott, mégis maradt egy golyó a csőben. Ha értett a fegyverhez, akkor hogy véthetett ekkora hibát?

A szemtanú ott sem volt? 

Hulé Éva a család barátja a helyszínen volt azon az estén. A nő, aki már évekkel ezelőtt elhunyt, sokáig azt állította, hogy ő tudja az igazságot, valójában gyilkosság történt és kiteregeti a szennyest. A rendőrség ki is hallgatta őt pont 10 évvel az eset után, de végül nem indult új nyomozás, vagyis Hulé Évának nem lehettek perdöntő információi. A nő egyébként az első kihallgatáson még azt állította, hogy a szobában volt a lövésnél, később viszont úgy nyilatkozott, hogy már a lépcsőn állt, távozóban, nem látta, láthatta az esetet.

Jimmy még mindig él! 

Hiába telt el több mint 20 év, a régi rajongók között még ma is él a legenda, miszerint Jimmy megrendezte a halálát, hogy kiszakadhasson végre a darálásból és egy nyugodt új életet kezdjen. Akár Dél-Amerikában…

További izgalmas összeesküvés-elméletek  a Ripost cikkében olvashatók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában