Bulvár-celeb

2023.02.25. 05:50

Varga Viktor újított: beleásta magát a történelembe

Az énekes sokszor jár szokatlan utakon, most épp tárlatvezetőnek állt.

Forrás: Instagram

Varga Viktor igazi polihisztor, énekes, műsorvezető, festő. Nem csoda, hogy ismét új területre tévedt. Az énekest nemrég a Terror Háza Múzeum kérte fel, hogy rendhagyó tárlatvezetésen kalauzolja el a látogatókat az 1956-os szabadságharc és forradalomról szóló kiállításon - derül ki a Metropol cikkéből.

Viktort nemcsak a múzeumi munkára kérték meg, de egy monarchia korabeli dalt is át kellett dolgoznia.

"Nagy megtiszteltetés ért, mivel felkért a @trianonmuzeum, hogy dolgozzam át az irredenta dalok közül az Árpád Apánk címűt, ami egy monarchia korabeli hangszerelést viselt, ám amióta járhatott a kezem alatt, Árpád korabeli ősmagyar hangszerelésre cseréltem a legtöbb hangszert, gondosan feljátszva, hogy a történészek fülében is helyesen csengjen. Rendkívüli élmény volt és köszönöm a lehetőséget, hogy hozzáadhattam a világomból, egyéni gondolataimból"

– írta közösségi oldalán az énekes.

Viktor néhány éve újra megzenésítette Kölcsey Ferenc Himnuszát is, ami nagyon megosztó alkotás lett a hallgatók szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában