Bulvár-celeb

2023.03.25. 08:44

Így vészelheti át könnyebben az óraátállítást

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az érzékenyek pedig biztosan megérzik, hogy egy órával kevesebbet alhatnak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

Arról, hogyan tudják könnyebben átvészelni az átállást, és miért fontos az alvás, Póda Tamás alvásszakértő és Havasi Gergő kajakos, Magyarország első alvásnagykövete beszélt a pénteki Mokkában - írja a Tények.

Póda Tamás elmondta: a táplálkozás és a sport mellett az alvás az egészséges életmód harmadik legfontosabb összetevője, egy felnőttnek 8 órát kellene aludnia, és szintén nagyon fontos, hogy lehetőleg éjfél előtt már ágyban legyünk.

Jó tipp lehet, ha a következő órátállítás előtt bevetjük az alábbi trükköt:

„Amíg átáll a szervezetünk az idő. Legalább egy hétbe is telhet mire a szervezet feldolgozza azt, hogy megborítjuk egy órával pluszba, vagy mínuszba. Egyénileg egyesekre jobban hat. De ha körülbelül egy-két héttel előtte már egy 15 perccel próbáljuk tolni az óraátállítás irányába szervezetünket, akkor fel tud rá készülni a és nagyobb következmények nélkül átvészeljük az óraátállítást” – mondta Havasi Gergő a műsorban.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában