Bulvár-celeb

2023.03.08. 11:05

Most már végleges: nem ússza meg a börtönt Galambos Lajos

Döntött a bíróság.

Forrás: Origo

Fotó: Csudai Sándor

A Budapest Környéki Törvényszék, mint másodfokú bíróság közleménye szerint 2022. december 7. napján meghozott döntésében 3 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte Galambos Lajost gáz-, víz- és áramlopási ügyei miatt. Első fokon 2021. szeptember 15-én a Budaörsi Járásbíróság hirdetett ítéletet az ügyben.

A másodfokú jogerős ítélet alapján a zenésznek február 15-én kellett volna jelentkeznie a büntetése letöltésére.

Ám ő védője útján január 30-án kérelmet nyújtott be, amelyben a szabadságvesztés büntetés megkezdésére halasztást kért. Ezért a bíróság a végrehajtás megkezdését függőben tartotta, így  Galambos Lajosnak február 15-én nem kellett börtönbe vonulnia.

A Budaörsi Járásbíróság a kérelmet elbírálta, és február 28-án határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető.

A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez nem halasztja el a börtönbüntetés megkezdését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában