Bulvár-celeb

2023.03.02. 23:00

Nagy a baj: két mentőt is kellett hívni Galambos Lajoshoz

Az elítélt zenész nagyon rosszul lett, azonnali orvosi segítségre szorult.

Forrás: Ripost

Gyógyíthatatlan betegséggel küzd Galambos Lajos, az állapota miatt nem kellett bevonulnia február közepén a börtönbe, miután jogerősen is elítélték a közműlopási ügyében.

A mulatós zenész állítja, szívesebben menne börtönbe, mint hogy szembenézzen azzal a szenvedéssel, amit a COPD, azaz a tüdőtágulás okozhat. A Bors megkérdezte a betegségről dr. Bense Tamás orvost, aki elmondta, hogy a gyógyszeres kezelések egy darabig működhetnek, de egy idő után már azok sem hatásosak. 

Ezen a ponton az egyetlen megoldás a transzplantáció, de ehhez alkalmas beteg és természetesen alkalmas donorszerv is kell – magyarázta a szakember, aki hozzátette, egy súlyosabb roham akár a beteg halálához is vezethet.

„Egy COPD okozta fulladásos roham akár végzetes kimenetelű is lehet, különösen akkor, ha a betegséghez szívprobléma is társul. Ugyanakkor megeshet, hogy a beteg ugyan túléli a rohamot, de gépre kerül, amivel meghosszabbítható az élete, bár értelemszerűen az ilyen betegek életminősége nagyon megromlik, hiszen életük végéig palackról kell lélegezniük” – tette hozzá dr. Bense Tamás.

Illusztráció: Shutterstock

Az, hogy mennyire nincs jól Lajcsi, egyértelmű, hiszen szerdán két szirénázó mentőautó is érkezett a birtokára. Mint kiderült, Galambos annyira rosszul lett, hogy a családja – a legrosszabbtól tartva – segítséget hívott.

 A történtekről a zenész elmondta:

Nem érzem jól magam… Tegnap pedig valóban mentő jött hozzám, de az első kiérkező autó nem rendelkezett azzal az orvostechnikai eszközzel, amire szükség lett volna, így hívtak egy másodikat is. Egyébként nem tudtam róla, hogy mentőt hívtak hozzám, én nem akartam

 – mesélte a trombitás, akinek hangján hallani lehetett, hogy nehéz nap áll mögötte.

Hogy mi vár rá és miben reménykedik Galambos Lajos, kiderül a Bors cikkéből. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában