felfoghatatlan

2021.02.22. 15:30

Kiderült: óvodáskorú öccsét is megrontotta a pedofil sárkeresztúri apa

Már egészen fiatalon előtörtek a sokáig körözés alatt álló R. Ferencből pedofil hajlamai.

Forrás: © Móricz István / Bors

Hat nappal a szökése után elfogták azt a sárkeresztúri férfit, aki ellen a saját hétéves kislánya megrontása miatt adtak ki elfogatóparancsot – értesült a Bors.

R. Ferenc – aki egyébként a közösségi oldalán sátánnak nevezi magát – szombat este váratlanul visszatért a házukhoz, az élettársának köszönhetően pedig szinte azonnal kattant a csuklóján a bilincs.

Sokkot kapott a látványtól

A lányom a szüleimnél aludt, én a kisfiaimmal tartózkodtam a házunkban, amikor a testvérem távozásakor a kapun kiérve egy óriásit sikított. Sokkot kaptam, amikor a ház előtt megláttam a sötétben Ferencet. Azt állította, hogy a gyerekeknek hozott valamit, ezért engedjem be. Erre én közöltem, hogy nem kell nekik semmi, tűnjön el innen és hagyjon minket békén. Biciklivel ment el, de gyalog jött vissza, a ruhái nem voltak szakadtak, az elmúlt egy hétben valaki biztosan befogadta – mesélte a fejleményeket a Borsnak tegnap Anita, akivel a közös lányukat akarta Valentin napon megerőszakolni a férfi.

A jobb oldali ágyon történt a szörnyűség
Fotó: Móricz István / Bors

A nő a boltból hazaérve, az ablakon benézve szembesült a szörnyűséggel. A legkeresettebb bűnözők 50-es listájára is felkerülő férfi hazaérve azt mondta, hogy berúgja az ajtót, ha nem engedi be, a háromgyermekes édesanyának így nem maradt más választása. Beengedte, amíg a testvére kihívta a rendőrséget.

Nem akart újra börtönbe kerülni

Olyan ideges voltam, hogy amikor belépett a szobába, nekivágtam a falnak. Aztán próbáltam rábírni, hogy adja fel magát, nincs értelme a menekülésnek.

Azt kérdezgette, hogy tényleg börtönbe akarom-e csukatni, s azt hajtogatta, hogy nem csinált semmit. Hiába kérdeztem, hogy hol volt, semmire nem válaszolt

– tette hozzá Anita.

A rendőrök pár perc alatt ki is érkeztek a házhoz, a 45 éves férfit leteperték, megbilincselték és elszállították. A nő elmondta: már Valentina is tudja, hogy elkapták a perverz apját, aminek az egész család örül.

A Bors megkeresésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság elismerte, hogy szombat este fél kilenckor elfogták és őrizetbe vették a férfit, de további részleteket a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árultak el. Így azt sem tudták meg, hogy a férfi hol bujkált.

Párja nem tudott az előéletéről

A Bors ellátogatott arra a Sárkeresztúrhoz közeli településre is, ahol R. Ferenc édesanyja, Katalin él. Az asszony ugyan több mint tíz éve nem tartja a kapcsolatot a fiával, de a férfi eltűnése óta kétszer is kihallgatták a nyomozók.

Az öccse hatéves lehetett, amikor Ferenc megpróbálta megerőszakolni, ő még fiatalkorú volt, a tettéért öt év börtönt kapott.

Aznap a párommal a városba mentünk, ők pedig ketten maradtak otthon, ő hozta haza az öccsét az óvodából. Amikor hazaérünk, a párom rájuk nyitott, ő pedig az ablakon keresztül elmenekült, de elfogták – magyarázta a Borsnak Katalin. A most 24 éves fiatalembernek az édesanyja szerint mára sikerült túltennie magát a traumán, de sokáig tartott számára a történtek feldolgozása.

Ferenc anyját is meglátogatta a Bors
Fotó: Móricz István / Bors

A Bors megtalálta R. Ferenc édesanyját is, aki elmondta: fia korábban börtönben is ült a testvére megrontása miatt

Úgy tudják, Ferenc utoljára tavaly volt börtönben, miután az előző párja a gyerektartás miatt feljelentette. Tőle két fia született. A férfi élettársa a lapnak ezt úgy kommentálta: Ferenc előéletéről csupán annyit tudott, hogy ült börtönben, de neki azt hazudta, hogy kábítószer miatt zárták be. Azt nem is sejtette, hogy a testvérét is megpróbálta megerőszakolni. Erről csak a férfi anyjától hallott a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában