Bulvár-celeb

2021.09.15. 14:27

Meghalt Póka Egon

A magyar blues legendás alakja 69 éves volt.

Nagyvárad, 2014. június 27. Póka Egon blues-zenész A.G. Weinbergerrel (Rácz Weinberger Attila) közösen adott koncertjén a Szent László Napok rendezvénysorozaton az erdélyi Nagyváradon, a Rhédey-kertben 2014. június 27-én. A nagyváradi magyar napok funkcióját betöltõ rendezvény június 26-tól 29-ig kulturális, zenei és gasztronómiai programok várja az érdeklõdõket. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Életének 69. évében meghalt Póka Egon, basszusgitáros, zeneszerző, a magyar blues legendás alakja – értesült a Magyar Zene.

A portál úgy tudja, hogy Póka súlyos beteg volt.

A Máté Péter-díjas magyar basszusgitáros, zeneszerző, 1978-tól 1993-ig a Hobo Blues Band tagja, 1997-től 2009-ig a P. Mobil tagja, majd a Póka Egon Experience vezetője volt.

Alapítótagja és igazgatója volt a budapesti Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskolának – írta az Origo.

Borítókép: Póka Egon blues-zenész A.G. Weinbergerrel (Rácz Weinberger Attila) közösen adott koncertjén a Szent László Napok rendezvénysorozaton az erdélyi Nagyváradon, a Rhédey-kertben 2014. június 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában