tud segíteni?

2020.11.25. 06:12

Nagyon hálás! Öccse megmentőit keresi a Szentendrei úti baleset túlélőjének testvére

Három civil mentette meg annak a férfinak az életét, aki egy villanyoszlopnak csapódott a Szentendrei úton. A férfi testvére most a megmentőket keresi, hogy megköszönje nekik hősies tettüket.

A mentés

Forrás: Katasztrófavédelem

A baleset még vasárnap este történt a Szentendrei úton: a sofőr egy villanyoszlopnak csapódott, majd beszorult a kocsi roncsai közé. Az autó lángra kapott, a férfi pedig a kocsi foglyaként ült a tűzkatlanban.

Egy arra járó autós szerencsére kiszúrta a lángoló járművet, és azonnal kipattant, majd egy poroltóval kezdte meg az oltást, mielőtt a tűzoltók kiérkeztek volna.

A hivatásosok ezután átvették a mentést, de még így is fél órán keresztül harcoltak azért, hogy a férfit kivágják az összetört kocsiból, így viszont szerencsére túlélte a történteket – írja a Bors.

A mentés
Fotó: Katasztrófavédelem

A balesetet szenvedett sofőr testvére most azt a férfit – és a vele lévő két hölgyet – keresi, aki megmentette öccse életét:

„Egy autós – aki nem látta a balesetet – eloltotta a tüzet, a használt tűzoltó készüléket otthagyta.

A tűzoltók félórás munkával szabadították ki az öcsémet, tehát az illető nagy valószínűséggel az életét mentette meg. Szeretném neki kifizetni hálám egy vadiúj tűzoltó készülék árával és egy üveg finom piával”

– írta a Budapesti Autósok Közösségének egyik olvasójuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában