idén 45 éves

2018.02.05. 09:48

Csaknem félmilliárd forintból bővítik a jubiláló Márkát

A Márka Üdítőgyártó Kft. 496,91 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a GINOP-1.2.1-16 pályázati felhívás keretében, amelynek segítségével tovább bővítheti a tavaly zöldmezős beruházásával létrehozott üdítőital-gyártásának kapacitását.

A társaság közleményében olvasható, hogy az idén 45 éves Márka, egy újabb gyártó gépsor beüzemelésével, illetve a háttér-technológia és saját fejlesztő laboratórium innovációjával növeli gyártási kapacitását, és bővíti termékpalettáját.

A projekt a 2017. október 27-én, Bács-Kiskun megyei Felsőlajoson átadott üzemben valósul meg. A beruházás keretében egy további, legmodernebb technológiájú üdítőgyártó gépsort, és az azt támogató háttéreszközöket, berendezéseket szereznek be. A fejlesztések várhatóan 2019-re valósulnak meg, melyeknek köszönhetően további munkahelyeket hoznak létre.

A projekt során szem előtt tartják a legfontosabb és egyben legerőteljesebb trendeket, más szóval az elvárásokat a fogyasztóik részéről ebben a kategóriában: a gyors és könnyű felfrissülést, a változatosságot, és az egészségtudatosságot, beleértve mostanra az alacsony kalóriatartalmat is – hívta fel a figyelmet a gyártó.

Hozzátették, hogy nem csak a hazai piacon szeretnének növekedést elérni, nem titkolt szándék a nemzetközi környezetben is szerepüket megerősíteni.

A 100% magyar tulajdonban lévő Márka Üdítőgyártó Kft. árbevétele 2016-ban 2,82 milliárd forint volt, mely 2017-ben előzetes adatok alapján túl lépte a 3 milliárd forintot. 2007-ben, amikor a Pécskövi család kezébe kerültek a Márka üdítők, 6 millió litert produkáltak, ez a szám 2016-ban már 35 millió volt. Nem kis célt tűztek ki a saját, Bács-Kiskun megyei üzem megtervezésekor: a gyár, ill. a technológia a megkezdett bővítéseknek és fejlesztéseknek köszönhetően rövidtávon 100 millió liter üdítő gyártására lesz alkalmas.

Borítókép: Illusztráció

markaudito.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában