közérdekű lépések

2018.03.05. 14:10

Az OTP 11 ezer hitelkártyás ügyfelének fizet vissza pénzt

A több mint 19 millió forintos visszatérítésen kívül a bank egy oktatási kampányt is indít a hitelkártyákról a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében.

Woman in coffee shop holding credit card using smartphone

Forrás: AFP PHOTO

A GVH azt vizsgálta, hogy a pénzintézet – 2012. január 1-jétől 2013. december 18-ig – megfelelő tájékoztatásokat tett-e közzé a hitelkártyája használatához kapcsolódó kamatmentes visszafizetés lehetőségeiről, figyelemmel a türelmi időszakon túli visszafizetéseknél szükségessé váló kamatfizetésre a következő elszámolási időszakban történő vásárlások után is a 2016. június 20-ig érvényesülő kamatszámítás alapján.

A GVH elfogadta a pénzintézet vállalását, mert az OTP már a versenyfelügyeleti eljárás vizsgálati szakában benyújtotta kötelezettségvállalási nyilatkozatát, amely jelentősebb idő és erőforrás megtakarítást tett lehetővé. A Gazdasági Versenyhivatal hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyben jogsértést nem állapított meg, így bírságot sem szabott ki.

Egy kötelezettségvállalási nyilatkozat elbírálásakor a GVH elsődleges célja a közérdek hatékony védelmének biztosítása. A hivatal szerint kötelezettségvállalással hatékonyabban érhető el, hogy a vállalkozás összhangba hozza magatartását a jogszabályi rendelkezésekkel, és a döntés egyúttal iránymutatást ad más piaci szereplők számára.

Borítókép: Illusztráció/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában