kedvezmények

2018.11.21. 08:33

Újabb segítség jöhet az egykori devizahiteleseknek

Egy törvényjavaslat szerint visszakaphatják lakásukat a Nemzeti eszközkezelő program résztvevői – erről is beszélt Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár az ECHO TV Napi aktuális című műsorának keddi adásában.

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter kedden benyújtott törvényjavaslata értelmében a bérleti díjat rendszeresen megfizető bérlők kedvező feltételek mellett ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi ingatlanjaiknak – hangzott el az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

„Jelenleg 36 ezer otthon van a Nemzeti Eszközkezelő tulajdonában és 2011-től mintegy 154 ezer ember menekült meg a devizacsapdától” – hívta fel rá a figyelmet Fónagy János.

Azon kérdésre, hogy mely korábbi hiteladósok lehetnek majd jogosultak arra, hogy visszakapják a lakásukat, a politikus elmondta,

elsősorban azokról van szó, akik a fizetési kötelezettségeiknek eleget tettek, számukra adott az egyösszegű visszavásárlás lehetősége.

„Ebben az esetben biztosítunk kamatmentességet, a korábbi bérleti díjak beszámítását, valamint különböző százalékos kedvezményt a vételárból” – tette hozzá.

Fónagy János a következő kategóriába azokat sorolta, akik rendszeresen fizették a bérleti díjat, de nem kívánják egy összegben visszavásárolni a lakást.

Részükre a kormány részletvételt biztosítana.

A nehéz anyagi helyzetben lévők számára továbbra is biztosított a jelenlegi konstrukció: bérleti díj megfizetése mellett továbbra is bérlők maradhatnak.

Arra a kérdésére, hogy a devizahiteleseknek is segítséget jelent-e a javaslat, Fónagy János kifejtette, számukra több lehetőséget tartalmaz a tervezet: például azt, hogy nem csak az egykori tulajdonos, de közeli hozzátartozója is visszavásárolhatja az ingatlant hasonló kedvező feltételek mellett.

A teljes beszélgetés:

https://stream.echotv.hu/videos/2018/11/1080/20181120_napi_akt_fonagy_janos.MP4

Borítókép: Fónagy János az ECHO TV stúdiójában. Forrás: Youtube / ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában