növekedés

2019.01.24. 13:24

Többet költöttünk tavaly belföldi utazásra

A legkeresettebb úticélok Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak.

A Szallas.hu oldal adatai szerint a szálláshelyek közül az apartman, a vendégház és a panzió voltak a legnépszerűbbek, a vendégéjszakák többsége ezekbe a kategóriákba szólt.

A közlemény idézte Keresztes Nórát, a Szallas.hu marketing menedzserét, aki elmondta, hogy az átlagos foglalási érték a 2017-ben mért 44 178 forintról, 2018-ra 46 829 forintra nőtt.

Hozzátették, hogy bár a legtöbb szállástípusnál emelkedett a foglalási érték, a 4-5 csillagos hoteleknél 8 százalékos volt a csökkenés. A SZÉP-kártyás fizetéseknél a vendégek jellemzően 76 183 forintot fizettek a szállásokért, ez 26 százalékos növekedés 2017-hez képest.

A Szallas.hu foglalási statisztikái szerint a megyék közül Pest, Somogy és Heves, a települések közül pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló mellett Szeged, Gyula, Pécs, Balatonfüred, illetve Zalakaros és Hévíz voltak a legnépszerűbbek. A turisztikai attrakciók közül a legnagyobb érdeklődés az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Zalakarosi Fürdő, a Festetics-kastély és a Harkányi Gyógyfürdő iránt volt.

Keresztes Nóra elmondta, hogy a szomszédos országokba utazók többsége Zakopane-t, Krakkót, Szovátát és Torockót kereste fel.

A Szállás.hu jelenlegi adatai szerint a magyarok körében idén is Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Zalakaros a legnépszerűbb úticél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában