Járvány

2020.04.24. 08:43

Határidőt hosszabbított a MÁV-Start a nemzetközi jegyek visszatérítésére

A MÁV-Start kezelési költség nélkül visszatéríti a május 31-ig érvényes nemzetközi jegyek árát célországtól függetlenül, amennyiben az utas lemond az utazásról – közölte a MÁV.

Forrás: Shutterstock

A vasúttársaság honlapján közzétett tájékoztatás szerint

a nemzetközi menetjegyek megválthatók azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás.

A díjmentes visszatérítést abban az esetben is kérheti az utas, ha a visszaútra szóló nemzetközi menetjegy június elseje utáni dátumra érvényes. Feltétel, hogy az oda- és a visszaútra szóló jegyeknél megegyezzen a vásárlás dátuma, ideje és a jegykiadó hely, illetve az odaútra az érvényesség június 1-je előtti legyen.

A jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket.

Ezt elektronikus úton is jelezhetik az [email protected] címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Ha a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, az utas azonnali visszatérítést kérhet személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon.

Bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű személyesen, készpénzért vagy bankkártyával, vásárolt menetjegyek visszatérítését a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványon lehet kérni, ebben az esetben a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság. Online jegyváltás esetén az [email protected] címen lehet benyújtani az igényt közölte a MÁV.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában