rugalmas szervezés

2020.05.28. 08:44

Pünkösdkor sincs kamionstop

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik a veszélyhelyzet ideje alatt hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon.

A kamionstop a munkaszüneti napokon, így a pünkösdi hosszú hétvégén sincs érvényben – tájékoztatott csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A forgalomkorlátozást főszabály szerint szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig kellene alkalmazni, de az a munkaszüneti napokra is kiterjedne. Ennek megfelelően a kamionstop a következő napokban május 30., szombat 22 órától június 1., hétfő 22 óráig állna fenn. A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében azonban a korlátozást visszavonásig felfüggesztették. Visszavezetése a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló országgyűlési döntéssel összhangban válhat majd időszerűvé.

Az intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat. A cégek ennek köszönhetően gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek folyamatos áruellátásáról, a készletek feltöltéséről, a vásárlói igények kiszolgálásáról.

A közlemény szerint az ITM egyebek mellett a teherautó- és buszsofőrök számára előírt vezetési- és pihenőidők március vége óta érvényben lévő módosításával is megkönnyítette a közúti fuvarozást. Az átmeneti kivételek 2020. május 31-ig alkalmazhatóak, júniustól visszaállnak az általános szabályok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában