biztosíték

2020.06.25. 10:24

600 milliárd forintnyi extra beruházás kezdődhet

Az Orbán-terv keretében eddig meghozott döntések 600 milliárd forint értékű extra beruházást ösztönöznek – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A csütörtöki Magyar Nemzetben megjelent interjúban György László azt mondta: a kormány továbbra is szem előtt tartja a koronavírus-járvány kezdetekor lefektetett alapelvét, amely szerint annyi új munkahelyet hoz létre, amennyit a vírus tönkretesz.

Megerősítik a kiemelt gazdasági ágazatokat, pénzügyi forrásokat biztosítanak a vállalkozásoknak, megvédik a családokat és a nyugdíjasokat

- hangoztatta az államtitkár.

György László úgy vélekedett, hogy a gazdaságvédelmi lépések fenntarthatóak, mert arányosak, vagyis a kormány nem költ többet a szükségesnél.

Azt hangoztatta, hogy kitartanak eddigi stratégiájuk mellett, amely

a magas hozzáadott értéket előállítani képes ágazatok építését helyezi előtérbe.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy egyelőre nem szükséges meghosszabbítani az álláskeresési járadék folyósítási idejét.

György László szerint a legnépszerűbb gazdaságvédelmi intézkedésnek a munkahelyvédelmi bértámogatás bizonyult, amely már több mint 175 ezer magyarnak segített megőrizni az állását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában