pozitív elbírálás

2020.11.19. 08:04

A Wáberer Biztosító is forgalmazhat fogyasztóbarát otthonbiztosítást

A társaság legkésőbb 60 napon belül megkezdheti a minősített termékek árusítását.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pozitívan bírálta el a Minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás (MFO) programra jelentkező Wáberer Hungária Biztosító pályázatát, így a társaság legkésőbb 60 napon belül megkezdheti a minősített termékek forgalmazását – közölte az MNB az MTI-vel szerdán.

A közleményben kiemelték, a jegybanknál jelenleg további 4 piaci szereplő pályázatának elbírálása zajlik, s szinte minden magyarországi biztosító tervezi a fogyasztóbarát konstrukció indítását.

Az MNB pénzügyi stabilitási és fogyasztóvédelmi szempontból is fontosnak tartja, hogy a lakásbiztosítások piacán élénküljön a mai lanyha verseny az ügyfelekért.

Az MNB felhívta a figyelmet arra, hogy a fogyasztóbarát otthonbiztosítások ugyanakkora díjért magasabb szintű szolgáltatást nyújtanak az ügyfeleknek, fölösleges többletszolgáltatások és -kiadások nélkül, egyszerűen összehasonlítható módon.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítás alapcsomagja elemi károkra, s egyéb, a háztartásokat egzisztenciájukban alapvetően veszélyeztető tipikus kockázatokra nyújt fedezetet. Az alapcsomagba tartozó káreseményeket az MNB egységesen határozta meg, családbarát, zöld és digitális szempontokat is figyelembe véve, de kiegészítő fedezetként egyéb gyakori káreseményeket is biztosíthat az adott társaság. A kárrendezés időtartama 100 ezer forint alatti kifizetési összegnél maximum 5, e fölött 10 munkanap lehet csak. A lakásbiztosítás a megkötése utáni 3. negyedévtől 3 havonta igény szerint bármikor felmondható.

A jegybank honlapján új információs felületet hozott létre azok számára, akik a fogyasztóbarát otthonbiztosításról többet szeretnének megtudni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában