könnyebb elérés

2020.11.07. 10:10

Megnyílt az első közösen üzemeltetett postai és takarékbanki fiók

A Bács-Kiskun megyei Csengődön már egyetlen, közös helyen lehet igénybe venni a postai és a banki szolgáltatásokat. A Magyar Posta és a Takarékbank tesztelési szakaszba lépett közös programjának célja, hogy hosszú távon biztosítsa a kistelepüléseken élők számára az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését, és növelje az ellátási színvonalat.

A postai és a takarékbanki hálózatban számos olyan kirendeltség működik, amelynek a fenntartása nem gazdaságos, a kihasználtsági szintje alacsony. A Magyar Posta és a Takarékbank közös projektének keretében az elmúlt hónapokban megvizsgálták, hogy melyek azok települések, ahol a kirendeltségek közös üzemeltetése révén hosszú távon továbbra is biztosíthatóak a postai és a banki szolgáltatások a lakosság számára.

A csengődihez hasonló, közös működtetést tesztjelleggel további településeken is bevezetnek az elkövetkezendő időszakban. A várhatóan féléves próbaidőszak eredményeit kiértékelve dönt a két társaság a program hosszú távú sorsáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában