Ország-világ

2021.06.29. 14:44

6,2 százalékos bővülést vár idén a magyar gazdaságtól az IMF

Nem várt helyről érkezett megerősítés: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését – közöle közösségi oldalán kedden a pénzügyminiszter.

Varga Mihály bejegyzésében arra emlékeztet, hogy májusban még 4,3 százalékos növekedést várt az IMF, ma kiadott jelentésében viszont már 6,2 százalékos bővülést jelez előre a magyar gazdaságban erre az esztendőre.

Az IMF-dokumentum kiemeli, hogy a kormány gyorsan és határozottan reagált a válságra, továbbá elismerően ír a gazdaságvédelmi intézkedésekről, a támogató költségvetési politikáról, a munkahelyek megvédéséről és a beruházások ösztönzéséről.

A tárcavezető posztjában emlékeztet az elmúlt hetek magyar gazdasággal kapcsolatos pozitív visszajelzéseire is:

  • az Európai Bizottság és a Takarékbank is növelte a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzését, utóbbi már 7,7%-os növekedést vár,
  • júniusban 5 helyet léptünk előre a versenyképességi rangsorban,
  • a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara felmérése szerint a nálunk működő német vállalatok 88 százaléka ismét Magyarországot választaná beruházásához.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában