lesz folytatás

2021.07.13. 15:33

Sikeres volt a gazdaságvédelmi akcióterv részeként indított informatikai képzés

Az 1076, programozónak tanult ember 97 százaléka sikeres vizsgát tett, háromnegyedük pedig már el is helyezkedett a munkaerőpiacon.

Workshop at university. Rear view of students sitting and listening in lecture hall doing practical exercises on their laptop computers. Tutor explaining tasks on white board.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Matej Kastelic

Több mint 40 ezren végezték el sikeresen a gazdaságvédelmi akcióterv részeként indított 8 hetes ingyenes informatikai képzést, erre épült rá a programozói képzés, amelyben 1076-an vettek részt – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

György László hozzátette, a programozónak tanulók 97 százaléka sikeres vizsgát tett, háromnegyedük pedig már el is helyezkedett a munkaerőpiacon.

Egyebek mellett korábban bolti árufeltöltőként, jogászként, tolmácsként, futárként, tanárként dolgozók is átképeztették magukat programozónak. A tanulók átlagéletkora 39 év volt, ami az államtitkár szerint azt jelenti, hogy sosem késő új szakmát tanulni.

Az Európai Bizottság szerint a válság alatt Magyarországon indított 8 hetes ingyenes informatikai képzés egész Európában egyedülálló – mondta György László.

Az államtitkár úgy vélte, a gazdaságvédelmi akcióterv azért működhetett, mert a magyar emberek bátrak voltak, tudták, hogy akkor lehetnek sikeresek, ha a megváltozott körülményekhez alkalmazkodnak.

Kiemelte, az Újratervezés Program sikerére tekintettel hamarosan újra meghirdetik az ingyenes informatikai képzést, az időtartamát azonban 8 hétről 4 hétre rövidítették, a jelentkezők számát pedig 10 ezer emberben maximálták.

György László az érdeklődőket arra kérte, hogy figyeljék az ujratervezes.nive.hu oldalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában