előrelépés

2021.10.28. 19:52

A digitális versenyképesség javításához kaphatnak támogatást a vállalkozások (videó)

A Nemzeti Versenyképességi Tanács egy ösztöndíjprogram létrehozásáról is döntött, amely évente 50 tehetséges magyar diáknak tenné lehetővé, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon.

A digitális versenyképesség további javításához a vállalkozások digitális tudásában kell előrelépni, ennek erősítésére újabb támogatások létrehozásáról döntöttek – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban csütörtökön, a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülését követően.

Az első napirendi pont a digitális tudásra fókuszált a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén. Technológiai felszereltségben jelenleg minden visegrádi országot megelőz Magyarország, szélessávú internet és 5G kiépítettségben pedig a tíz legjobban teljesítő ország között szerepel – ismertette a tárcavezető.

Közölte: az ülésen döntöttek egy olyan ösztöndíjprogram létrehozásáról is, amely évente 50 tehetséges magyar diáknak tenné lehetővé, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon. Az ösztöndíj nemcsak az egy-egy szemeszter elvégzését teszi lehetővé, hanem a diploma megszerzéséig minden, külföldi tanulmányokkal kapcsolatos költséget állna. Így ismertetése szerint többek között az egészségbiztosítást, valamint az utazási és megélhetési költséget is biztosítaná.

Varga Mihály közölte: szándékaik szerint ezek a jól képzett fiatalok a gazdaság teljesítményét és innovációs képességét erősítenék azzal, hogy az első öt évben itthon vállalnak munkát.

Digitális tudás és nemzetközi tudás, ezek a következő lépcsői a magyar versenyképesség javításának – összegezte a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában