Együttműködés

2021.10.08. 10:25

Semjén Zsolt: társadalmi érdek a horgászok támogatása

Társadalmi érdek a horgászok támogatása, egyesületük méltó elismerése – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) pénteki rendezvényén Budapesten.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j) átveszi a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Horgászatért érdemérmét Szûcs Lajostól, a Mohosz elnökétõl (k) a szervezet fõvárosi székházában 2021. október 8-án. Balról Dérer István, a Mohosz alelnöke.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Semjén Zsolt a Horgászatért érdemérmet vehette át a szervezet elnökétől.

Szűcs Lajos a rendezvényen megköszönte a több évre visszanyúló támogatást, valamint a vadászati és horgászati érdekképviseletek között létrehozott együttműködést. A Mohosz indoklása szerint az elismerést a nemzeti horgászsport támogatása, és a jogalkotási támogatás miatt ítélték oda.

Kiemelték, hogy

a belföldi horgásztörvény a legkorszerűbbek közé tartozik Európában, Magyarország pedig a horgászsportban vezeti az édesvízi világranglistát.

Köszönő beszédében Semjén Zsolt egyedülállónak nevezte a magyar horgászok sportteljesítményét, és méltatta társadalmi szerepvállalásukat.

A miniszterelnök-helyettes az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerének tekinti, hogy megszűnt a kereskedelmi halászat az állami tulajdonú, természetes vizeken, amelyek így horgászati kezelésbe kerülhettek.

Borítókép: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j) átveszi a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Horgászatért érdemérmét Szűcs Lajostól, a Mohosz elnökétől (k) a szervezet fővárosi székházában 2021. október 8-án. Balról Dérer István, a Mohosz alelnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában