Beruházásösztönzés

2022.03.17. 17:20

Szijjártó: önmagán túlmutató jelentőséggel bír az ipari parkok létrehozása

Önmagán túlmutató jelentőséggel bír az ipari parkok létrehozása, ugyanis ezek hozzájárulnak azon versenyképes, beruházásbarát környezet további erősítéséhez, amelynek nyomán a magyar gazdaság tavaly a válság ellenére is rekordévet zárhatott – közölte csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Csurgói Ipari Park átadó ünnepségén arról számolt be, hogy a 450 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult infrastrukturális fejlesztés eredményeként 8,5 hektáros, tovább bővíthető területet alakítottak ki.

Mint mondta, környezetbarát módon kiépült a teljes közmű- és úthálózat, a vízelvezető rendszer és az informatikai háttér, ráadásul a létesítmény logisztikai adottságai is kiválóak, így minden bizonnyal jelentős beruházások érkeznek majd ide, ami több száz új munkahely létrehozását teszi lehetővé a jövőben.

A beruházásösztönzés nem filozófiai vagy ideológiai, hanem fizikai kérdés: ha van hely, akkor lehet beruházásokat hozni. Itt már van, úgyhogy mi azon leszünk, hogy minél több beruházást hozzunk ide

– hangsúlyozta.

Beszédében Szijjártó Péter kiemelte, hogy a beruházásösztönzési intézkedéseknek köszönhetően tavaly a válság ellenére is rekordévet zárhatott a magyar gazdaság: megdőlt a GDP-növekedés, a foglalkoztatottság, a beruházások és az exportteljesítmény csúcsa is.

Leszögezte:

a beruházásokért folytatott versenyt nem fújják le soha (...), nap mint nap kell csatákat megnyerni.

Kitért arra is, hogy a koronavírus-járvány nyomán kialakult új világgazdasági korszaknak azok az országok kerülhetnek a nyertesei közé, amelyek sikeresen védekeztek, és időben újra tudták indítani a gazdaságukat. Szerinte ilyen volt Magyarország is, amely megerősödve tudott kikerülni a gazdasági krízisből.

 

 

Borítókép: Szászfalvi László, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője (b), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k) és Füstös János polgármester (j) átvágja a nemzeti színű szalagot a Csurgói Ipari Park infrastrukturális fejlesztésének átadó ünnepségén 2022. március 17-én. Fotó: MTI/Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában