Tisztaság

2022.05.04. 10:30

Tavaszi nagytakarítást tartanak a Volánbusznál

Alaposan kitakarítják a várótermeket, peronokat, utasforgalmi helyiségeket, ózonos eljárást és nanotechnológiás felületkezelést is bevetnek, hogy megakadályozzák a koronavírus-fertőzés terjedését.

A Volánbusz közölte, hogy május közepéig az országban található valamennyi autóbusz-állomásán végez a tavaszi nagytakarítással. A napi takarításhoz képest emelt szinten tisztítják meg a várótermeket, az utasfogalmi helyiségeket, a peronokat és az egyéb külső területeket is. 

Kiemelték, a vállalat a fokozott tisztasággal a szolgáltatási színvonal emelésére, és lehetőség szerint a kórokozóktól mentes felületek biztosítására törekszik utasai és munkavállalói számára egyaránt.
Hangsúlyozták, a Volánbusz emellett folyamatosan végzi – a járványügyi adatok javulásától függetlenül – a kórokozók terjedését gátló fertőtlenítési feladatokat. 

A koronavírus-járvány elleni védekezés kezdete óta mintegy 338 ezer liter fertőtlenítőszert használtak fel erre a célra. Az autóbusz-állomások és a járművek hagyományos takarítása mellett ózonos eljárások, valamint nanotechnológiás felületkezelés is segíti a fertőzés újbóli terjedése elleni védekezést.

 A társaság továbbra is gondoskodik a védekezéshez szükséges eszközökről. Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból összesen több mint 107 ezer litert biztosított eddig. A kötelező maszkviseléssel érintett időszakokban pedig a szájmaszkok különböző típusaiból 1 millió 77 ezernél is többet osztott ki a munkatársaknak. 

Az állomásokon országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagoló szolgálja az utazók és munkavállalók biztonságát. 

 

Borítókép: Mercedes-Benz Reform 501 (b) és Volvo 8900-as autóbusz a Volánbusz új járműveinek bemutatóján a tatabányai buszpályaudvaron 2022. március 3-án. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában