Alpári stílus

2022.06.24. 09:07

Marad, de tovább támad a Ryanair

A baloldali sajtóban megjelent újabb sértegetésekkel és a magyar családoknak címzett, arcátlan felhívással állt elő az extra­profitadó miatt az elmúlt hetekben szokatlan kirohanásairól elhíresült légiipari cégvezető. Michael O’Leary legújabban azt közölte, hogy a Ryanair ugyan nem vonul ki hazánk légteréből, de ő csak akkor marad csendben, ha a kormány törli a különadót.

– Nem vonulunk ki Magyarországról, csökkenteni fogjuk az érkező és induló járataink számát. Nem hagyjuk magukra a magyarokat, hogy aztán ki kelljen fizetniük a drágább jegyeket és ezt az idióta adót – közölte a kormánnyal tengelyt akasztó és szokatlan, alpári stílusa miatt hetek óta a közfigyelmet magára vonó Michael O’Leary, aki a magyaroknak a cég új különadójával megterhelt repülőjegyeket kínáló Ryanair légitársaság vezérigazgatója.

A kormány döntésére 

rendre személyeskedéssel reagáló írországi üzletember ismét hadat üzent a júliustól több ágazatra kirótt védelmi hozzájárulás miatt, mondván, minden tőlük telhetőt megtesznek az idén felfutó utazási keresletből szerzett haszont megcélzó „őrült döntés” ellen.

Már panaszt tettünk az Európai Bizottságnak a magyar kormány különadója miatt 

– jelezte a Euronewsnak adott szerda esti interjúban Michael O'Leary. Eközben 

olyan tiltakozó „szabványlevelet” tettek közzé a Ryanair weboldalán, amelynek továbbítását a kormányhoz azoktól a magyar családoktól várják el, akiknek a háborús hatásokkal szembeni védelmét segíti a különadó.

Hogy a hatóságok szerint ez jogszerű vagy etikus magatartás-e a fogyasztók megtévesztését hazánkban már számos egyedi módszerrel megvalósító fapadostól, az függhet az arcátlan felhívást kifogásoló állampolgári bejelentésektől is.

A légiipari mágnás ezúttal is halmozta az általa már unalomig ismételt „idióta” és „őrült” kifejezéseket, úgy az adóval, mint a magyar kormánnyal és annak két miniszterével kapcsolatban.

A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter emlegetésével ezúttal úgy próbált humorizálni, hogy a Dumb és Dumber című vígjáték főszereplőihez hasonlította őket. 

Nagy Márton után O’Leary a kancellária vezetőjét azért vette a szájára, mert Gulyás a múlt héten 

azt javasolta az utazóknak, hogy a tisztességtelennek tűnő kereskedelmi gyakorlat miatt a Ryanair helyett válasszák inkább a versenytársat.

Borítókép: illusztráció/Manuel Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Címkék#Ryanair

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában