Turisztikai fejlesztés

2022.08.21. 22:05

Négycsillagos szállodát adott át Gulyás Gergely Debrecenben

A miniszter szerint Debrecen dinamikus fejlődése nemcsak a régióra, hanem a határon átnyúló területekre is nagy jelentőségű.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával épült négycsillagos Mercure Debrecen avatásán 2022. augusztus 21-én

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Magyarország egyik legnagyobb, legdinamikusabban fejlődő városának szüksége van modern szállodára, ezért is kiemelkedő jelentőségű a most átadott Mercure Hotel a város szívében – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Debrecenben a szálloda átadóünnepségén vasárnap.

Gulyás Gergely kiemelte, hogy Debrecen okkal büszke az új fürdőjére és a városban megvalósuló legnagyobb hazai beruházásra, az akkumulátorgyárra, hiszen annak megépültével munkahelyek ezrei létesülnek. A gazdaságfejlesztés, a turisztikai fejlesztések, mint a fürdő és a szállodaépítés egyszerre valósulnak meg a városban – tette hozzá.

A miniszter szerint Debrecen dinamikus fejlődése nemcsak a régióra, hanem a határon átnyúló területekre is nagy jelentőségű.

Horváth Péter, a Turisztikai Fejlesztési Ügynökség vezérigazgatója emlékeztetett rá, a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében 100 szoba feletti szállodák építésére lehetett pályázni, így nyert el a  8,5 milliárd forintos debreceni beruházás 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatásával épült négycsillagos Mercure Debrecen az avatás napján, 2022. augusztus 21-én
Fotós: Balázs Attila / Forrás: MTI

Szűcs Gyula, a Szinorg Universal Zrt. – a beruházást végrehajtására létrehozott Bajcsy Invest Kft. tulajdonosának – elnök-vezérigazgatója elmondta: nehéz körülmények közepette – pandémia, háború – jutottak el a mai napig, a szálloda átadásáig. A négy emeleten 135 szoba, 20 apartman fogadja a vendégeket, étteremmel, kávézóval, fitneszteremmel, három konferencia – és tárgyaló teremmel.

Korábban úgy fogalmazott: a magyar állam és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatása lehetővé tette, hogy elhozzák Debrecenbe az első nemzetközi brandet, az Accor Csoport tulajdonában lévő Mercure-t, melynek tagja lesz az új szálloda.

Papp László (Fidesz–KDNP) polgármester hiánypótlónak nevezte a beruházást, hiszen bő évtizede nem volt szállodaavató a városban.

Debrecen gazdasági fejlesztésénél legfontosabb az összhang megteremtése a város különböző területei között – hangsúlyozta. Gőzerővel fejlődik a turizmus – emelte ki, hozzátéve, a pandémia előtti utolsó békeévben – 2019-ben – a vendégéjszakák száma 502 000 volt, és ezt a számot az idén is elérik.

Jelentős szerepet tölt be a város turizmusában az eseményturizmus - virágkarnevál, úszó VB, nemzetközi salakmotor verseny –, és ezek megkövetelik a megfelelő színvonalú szálláshelyek meglétét – fejtette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában