Elismerés

2022.11.04. 12:06

Michelin Guide ajánlást kapott az Avalon Ristorante

Idén először kerültek a szakma legrangosabb listájára vidéki vendéglátóhelyek – az Avalon étterme rögtön kiérdemelte a megtiszteltetést.

Albók Gyula és Szepesi Gábor, az Avalon Ristorante séfjei a Michelin Star Revelation Hungary 2022 díjátadóján

Beválasztották az Avalon Park éttermét, az Avalon Ristorantét a Millenáris parkban tegnap este megrendezett Michelin Star Revelation Hungary 2022 díjátadón az ajánlott „Michelin Plate”, vagyis „Michelin Tányér” helyek listájára. 

Idén először ugyanis a Michelin Guide étteremkalauz névtelen kritikusai nemcsak fővárosi, hanem vidéki éttermekbe is ellátogattak. 

Az ajánlást öt kritérium alapján osztják ki és azon éttermeknek ítélik oda, akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel”. 

Az Avalon Ristorante kínálatában nincs degusztációs menüsor, minden vendég az étlapról választ

A főállású Michelin kóstolók, inspektorok, akik igazi szakértők, maguk is dolgoztak szakácsként legalább 10 éven keresztül, a világ legjobb éttermeit járják, és jól ismerik a Michelin csillagos helyeket. Minden évben meghatározott módszerek és kritériumok szerint választják ki az elismerésre érdemes vendéglátóhelyeket. Elemzik az étel textúráját, a tálalás részleteit, az ízek harmóniáját és a séfek által közvetíteni kívánt érzelmek jelenlétét. Az úgynevezett Michelin-tányér gyakorlatilag a Michelin-csillag előszobájának tekinthető, hiszen egy étterem gyakorta előbb ezzel a minősítéssel kerül be a Michelin-kalauzba, a következő években pedig rendszerint folyamatosan közelebb kerül az áhított csillag megszerzéséhez.

Az ajánlást azon éttermeknek ítélik oda, akik „egyszerűen jó ételeket szolgálnak fel”

Idén a miskolctapolcai Avalon Ristorantéban is felbukkantak a több mint százéves múltra visszatekintő, rangos Michelin Guide kritikusai, akik Michelin-tányér elismerésben részesítették az éttermet. Ez azt jelenti, hogy 

 

az Avalon Ristorante bekerült azon 41 vidéki étterem közé, amely a most először megjelenő, hazánk egészét felvonultató, összesen 62 éttermet tartalmazó magyarországi Michelin gasztrokalauzban ajánlást kapott.

 

A díjazott miskolctapolcai Avalon Ristorante az ötcsillagos szuperior besorolású, 80 szobás Avalon Resort & SPA étterme, amely nemcsak a szállóvendégeknek nyújt fantasztikus ízélményeket, hanem bárkinek, aki betér hozzájuk.

 „Különösen büszkék vagyunk a most elnyert Michelin-ajánlásunkra, hiszen mi a „fine-diningnak” egy sajátos értelmezését képviseljük: nálunk nincs például degusztációs menüsor, minden vendég az étlapunkról választ. Számunkra a „fine-dining” azzal egyenlő, hogy minőségi alapanyagokból készült, ízletes fogásokat fogyaszthatnak vendégeink, miközben elegáns környezetben jól érzik magukat. Az állandó magas színvonalat úgy kell biztosítanunk napról napra, hogy mi nemcsak vendéglátóhely vagyunk, hanem egy ötcsillagos szuperior besorolású hotelt kiszolgáló étterem is. Alapvetően mi magas vendég létszám mellett biztosítunk kiváló minőséget és zökkenőmentes szervízt” – nyilatkozta az elismerés kapcsán Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

Az Avalon Resort & SPA étterme nemcsak a szállóvendégeknek nyújt fantasztikus ízélményeket, hanem bárkinek, aki betér hozzájuk

Az étterem belsőépítészeti megoldásai a luxust tükrözik, az ízek és a tálalás élményét pedig csodás erdei környezetben, a Bükk szívében élhetik át a gasztro-rajongók.

Az Avalon Ristorante

A Miskolctapolcán található Avalon Ristorante olasz étterem 2015. november 27-én nyitotta meg kapuit. A konyha identitását a creative és executive séfek: Szepesi Gábor és Albók Gyula határozzák meg. Az ételek között San Daniele felvágottak, friss bivaly mozzarella, tradicionális olasz tészták, faszénen grillezett japán és ausztrál wagyu bélszínek és új-zélandi báránygerinc is megtalálható, saját cukrászdája pedig országosan is elismert desszertjeivel várja vendégeit. Az Avalon Ristorante nemcsak ételeivel, hanem egyedülálló belsőépítészetével is elkápráztatja az ide betérőket, ennek mi sem lehetne ékesebb bizonyítéka, minthogy 2018-ban elnyerte Közép-Európa legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező étterme címet. Autentikus olasz konyháját pedig már több ízben is jutalmazták: először a World Luxury Restaurant Awards díjátadón nyerte el Közép-Európa legjobb olasz konyhája címet, majd ezt követően az Olasz Külkereskedelmi Kamara ítélte oda az Ospitalitá Italiana minősítést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában