Pénzügy

2022.11.25. 22:00

Varga Mihály: erős az érdeklődés a magyar válságkezelési megoldások iránt (videó)

A befektetői bizalom erős, ezt az is mutatja, hogy az elmúlt napokban többszörös kereslet mellett fogytak a magyar államkötvények.

MTI

Varga Mihály pénzügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A világ minden részéről 250 befektetővel tárgyaltak, erős az érdeklődés a magyar gazdaság és a magyar válságkezelési megoldások iránt – mondta a pénzügyminiszter a Facebookra feltöltött videójában pénteken.

Varga Mihály hozzátette, tájékoztatták a befektetőket, hogy

a magyar gazdaság jelenleg az ötödik helyen áll az uniós növekedési rangsorban; a rekordszintű foglalkoztatás és alacsony munkanélküliség erős alapot ad a válsághelyzetben, valamint, hogy Magyarország az elsők között van az adócsökkentési rangsorban és hetedik az adó-versenyképességi listán.

A tárcavezető kiemelte, a költségvetési hiánycélt tartják, a befektetői bizalom erős, az elmúlt napokban többszörös kereslet mellett fogytak a magyar államkötvények.

„Dolgozunk tovább, az a célunk, hogy mérsékeljük a szankciók káros hatásait és Magyarország elkerülje a gazdasági visszaesést” – fogalmazott Varga Mihály a közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában