A szerencsével társítják a babonás dátumot a magyarok

2023.01.12. 11:56

Péntek 13-án másfélszer annyit lottózunk és kaparunk

Rendszeresen fokozódik a játékkedv, ha péntek 13-ára esik. A nemzeti lottótársaság adatai szerint a babonásnak vélt napon a klasszikus szerencsejáték termékeket keresik a szerencsevadászok, így kiemelkedően teljesít a sorsjegy és az Ötös-valamint a Hatoslottón is többen keresik a szerencséjüket. A két számsorsjáték halmozódása folytatódik, az Ötöslottón 2 milliárd, a Hatoslottón pedig 1.275 milliárd forint várja a szerencsevadászokat.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Andrey_Popov

Péntek 13-án többen próbálnak szerencsét, a 13-as szám pedig szerencseszámként is az egyik legnépszerűbb a hazai játékosok körében. Évente legfeljebb három alkalommal esik egybe a hét ötödik napja a hónap tizenharmadik napjával, ezért péntek 13-án sokkal többen teszik próbára a szerencséjüket, mint az átlagos hétköznapokon. A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a legtöbben a sorsjegyet választják,

 a legutóbbi babonásnak hitt dátumon 69%-kal több kaparós fogyott, mint egy átlagos pénteken. 

A második legnépszerűbbek a lottójátékok, tavaly a Skandináv lottón 71%-kal, a Hatoslottón 66%-kal, az Ötöslottón pedig 43%-kal ugrott meg a kereslet. 

2023-ban már januárban  péntekre esik 13-a, ami most különösen vonzó lehet a babonásoknak, hiszen az Ötös- és a Hatoslottón is 11 hete halmozódik a főnyeremény.

 Magyarország két legismertebb lottójátéka milliárdokkal várja a játékosokat, a Hatoslottón 1,275 milliárd a várható főnyeremény, az Ötöslottón pedig már 2 milliárdot és a telitalálatos. De nem csak a főnyeremény duzzad, hiszen az Ötöslottón a legutóbbi sorsolás alkalmával a kéttalálatos, a nyertesek már rekordösszegű, 3 300 forintnak örülhettek a két helyes tippért cserébe. Tovább halmozódik az Eurojackpot is, az európai lottójátékon legutóbb decemberben született telitalálatos, akkor egy magyar szerencsés bruttó 30 milliárdos forintot is meghaladó összeggel lett gazdagabb. Az Eurojackpoton 9 hete halmozódik a főnyeremény, így a pénteki sorsoláson bruttó 20 milliárd forint várja a szerencsevadászokat. 

A 13-as szám nem csak a játékkedvet befolyásolja, hiszen az év többi napján is a legnépszerűbbek között szerepel: a magyar felnőttek több mint fele rendelkezik szerencseszámmal, legtöbbeknek ez a 13-as vagy a 7-es. 

Az Ötöslottón a legtöbbször megjátszott szám a 13, ezt mintegy 70%-kal gyakrabban fogadják meg a játékosok, mint a többi számot. 

A Hatoslottón ugyanakkor a 13-as már csak a harmadik leggyakrabban megjátszott szám. 

A Péntek 13-hoz kapcsolódóan külön akcióban is gazdára talál a szerencse, hiszen a januári szerencsenapok részeként péntek 13-án az Ötöslottót megjátszók között 13x1 millió forintot, a Hatoslottót játszók között 13x500 ezer forintot, a Puttón ikszelők között pedig 13x400 ezer forintot sorsolnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában